0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
-5%

Aktivirajte svoje čakre

Načela in vaje za telo, um in dušo

0 (Št. mnenj 0, ocena iz Goodreads)
Avtor: Jayadev Jaerschky
Založba: Primus
Leto izida: 2023
Vezava: Mehka vezava
Dimenzije: 20 x 13.5 cm
Število strani: 278
Gre za eno izmed najobsežnejših knjig o čakrah, ki jo boste kadarkoli našli. Naučila vas bo, kako čakre odkriti, jih zaznati, stimulirati in kako odpreti čakre. Naše čakre in njihov razvoj se namreč nanašajo na vse, kar nas obdaja: joga položaje, glasbo, umetnost, svete spise itn. Poučila vas bo o skrivnostnih poteh omenjenega, kar vam bo izredno koristilo.
Preberite več
Na zalogi
Redna cena: 29,90 €
Prihranek: 1,50 € (5%)
Spletna cena: 28,41 €
Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

za naročila nad 40 €.

Hitra dostava

Hitra dostava

Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.

Knjige na zalogi

Knjige na zalogi

98 % izdaj je na zalogi.

Knjiga je zaklad tako za začetnike kot tudi za napredne učence, navdihnili pa so jo zapisi dveh velikih mojstrov joge, Paramhanse Yoganande in Swamija Kriyanande. Vesolje se odraža v nas samih. Sedem čaker v nas zatorej odraža samo strukturo stvaritve. Vsakdo, ki stremi za resnico, bi moral čakre proučevati in raziskovati vse življenje. Čakre korak za korakom namreč vodijo do popolnega razumevanja. Temeljito poznavanje sedmih čaker pomeni razumevanje sveta.

Čakre nas vodijo do samouresničitve in posledično do združitve s kozmosom. Tako poglobljeno razumevanje čakr se seveda nikoli ne more pridobiti s pomočjo teoretičnega učenja, temveč zgolj s pomočjo notranje intuicije. Perzijski pregovor je popoln povzetek povedanega: ˝V nebo poglej, da odkriješ luno, in ne v ribnik.˝ ˝Ribnik˝ te knjige lahko zgolj pripomore priti do inspiracije, da pogledamo v ˝nebo˝.«

Starodavni svetniki so bili mnenja, da naš celoten makrokozmos izhaja iz Kozmičnega Vira, Duha, ki mu pravijo Brahman ali Sat-chit-ananda. Swami Vivekananda, razsvetljen jogi preteklega stoletja, je omenjeno razlagal z naslednjimi besedami: »Brahman…nima izven samega sebe ničesar več. Vse to je On. On je vesolje. On Sam je Vesolje.«

Čakre so prefinjena središča energije in zavedanja v nas. Čakre so resničnost, ki jo čutimo, vidimo in doživljamo. Kljub temu zaenkrat čakre še niso znanstveno dokazljive. Zaradi tega različne knjige o čakrah, ki so jih napisali različni jogiji, nudijo določene podobne uvide, toda hkrati v njih najdemo različna dojemanja čaker: različne funkcije čakre, značilnosti čaker, barve čaker, kako čake vplivajo na naše počutje, lokacije posamezne čakre v telesu in tehnike, ki se uporabljajo za njihovo obujanje – oz. odpiranje čaker, ali ozdravljenje posamezne čakre, čiščenje čaker.

Gre za eno izmed najobsežnejših knjig o čakrah, ki jo boste kadarkoli našli. Naučila vas bo, kako čakre odkriti, jih zaznati, stimulirati in kako odpreti čakre. Naše čakre in njihov razvoj se namreč nanašajo na vse, kar nas obdaja: joga položaje, glasbo, umetnost, svete spise itn. Poučila vas bo o skrivnostnih poteh omenjenega, kar vam bo izredno koristilo.

Knjiga je zaklad tako za začetnike kot tudi za napredne učence, navdihnili pa so jo zapisi dveh velikih mojstrov joge, Paramhanse Yoganande in Swamija Kriyanande.

»Poskušajte se zaljubiti v svoje čakre, v lepoto čaker, v globino posamezne čakre in skrivnostnosti čaker, ko boste teden za teden prebirali knjigo poglavje za poglavjem. Drugače povedano: naj vaše iskanje razumevanja čaker postane ljubezensko razmerje. Zakaj? Kajti edini način, da nekaj razumete do njegovih globin, je, da to tudi ljubite.«

Knjiga za počasno branje.

To ni knjiga, ki se bere na mah. Čakre so izredno obširna tema z veliko pomembnimi pogledi. Da bi prebrano bilo lažje sprejemljivo, si za branje knjige vzemite dovolj časa. Berite zgolj eno poglavje naenkrat in pustite, da se prebrano usidra v vaš duh. Vzemite si teden dni časa, da globoko premislite o tem, kar ste prebrali. Poglavje lahko preberete tudi večkrat. Tekom tistega tedna dan za dnem izvajajte vaje za svoje čakre, o katerih ste brali. Meditirajte o ključnih zadevah, da bi jih resnično uspeli ponotranjiti in dojeti.

Knjiga nudi veliko informacij o čakrah in se posveča njihovim notranjim ter zunanjim dimenzijam. Obravnava in razlaga veliko različnih pogledov na čakre, med katerimi so nekateri izredno kompleksni. Osnovna resnica kljub temu ostaja preprosta: ko čakre enkrat pričnemo doživljati, nas čakre napolnijo s tokom notranjega zadovoljstva.

Doživljanje tega se bo sicer pričelo manifestirati počasi in postajalo intenzivnejše sčasoma. Ko se bo to zgodilo, nobene potrebe po kakršnikoli knjigi ne bo več. Kakor pravi najbolj priljubljeni indijski sveti spis Bhagavad Gita, »Tistemu, ki pozna Brahmana (Duha), Vede (Sveta besedila) več niso več potrebne, podobno kakor zemlja ne potrebuje vodnjaka, ko je že poplavljena.« “ In prav ta »poplava« je tista, ki izhaja iz našega osebnega doživljanja/naše osebne izkušnje.

Bralci

Zaupalo nam je že

32.140

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

42.382

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.810

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Podjetje Avrora AS d.o.o. bo z vašim soglasjem interno obdelovala osebne podatke, ki so navedeni v spodnjem obrazcu in jih uporabila za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil na koncu vsake e-novice ali preko maila info@galarna.si