0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
-5%

Črni obroč

0 (Št. mnenj 0, ocena iz Goodreads)
Avtor: Marij Čuk
Založba: Mladika Trst
Leto izida: 2020
ISBN: 9788873422969
Pesnik in pisatelj Marij Čuk je v letu obletnice – 13. julija napisal delo Črni obroč, prvi romaneskni opis požiga Narodnega doma v zgodovini slovenskega slovstva. V njem so prikazane okoliščine, v katerih je prišlo do zločinskega dejanja, opisani so kraji in ljudje tistega časa, od fašističnega veljaka Francesca Giunte do slovenskih narodnjakov, ki so kljubovali raznarodovanju in nasilju ter bili zaradi tega kaznovani.
Preberite več
Na zalogi
Redna cena: 18,00 €
Prihranek: 0,90 € (5%)
Spletna cena: 17,10 €
Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

za naročila nad 40 €.

Hitra dostava

Hitra dostava

Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.

Knjige na zalogi

Knjige na zalogi

98 % izdaj je na zalogi.

Zgodba se osredotoča na dunajski par, Floro Schwarzkopf in Otta von Helmut, ki v usodnem juliju 1920 obišče Trst, da bi v mestu preživel nekaj brezsrkbnih dni in hkrati opravil nujne nepremičninske posle. Ob spoznavanju mesta in morja, njegovih lepot in tradicionalnih lokalov Flora in Otto utrjujeta prijateljstvo z blejskim parom, ki ga sestavljata zakonca Roblek, ki se ravno tedaj mudita v mestu. Naraščanje narodne in politične napetosti in vrtoglave spremembe pahneta dunajski par v središče zgodovinskega dogajanja, ki bo samo zaznamovalo ne samo njuno usodo, a tudi usodo Slovencev in celotne Evrope.

Čukov Črni obroč je napisan v hitrem, vrtoglavem slogu in prepleta številne usode in osebne tragedije, odkriva zanimive zgodovinske okoliščine in objektivna dejstva, kar nadgrajuje z literarno fikcijo. Je pričevanjski roman o trpljenju naroda, tako da je zanimivo branje tudi za mlajše in najmlajše, ki bodo spoznali slovensko zgodovino. Ob literarni vrednosti ima tako Črni obroč tudi še družbeno in ozaveščevalno valenco.

Trda vezava, 22 x 15,5 cm, 144 strani.

RECENZIJA BUKLA:

13. julija bo minilo natanko 100 let od požiga Narodnega doma v Trstu, zločinskega dejanja, s katerim je začel fašizem svoj genocidni pohod nad slovenskim narodom. Pesnik in pisatelj Marij Čuk je v letu obletnice napisal prvi romaneskni opis tega požiga v zgodovini slovenskega slovstva. V njem so prikazane okoliščine, opisani so kraji in ljudje tistega časa, od fašističnega veljaka Francesca Giunte do slovenskih narod­njakov, ki so kljubovali raznarodovanju in nasilju ter bili zaradi tega kaznovani.

Zgodba se osredotoča na dunajski par, Floro Schwarzkopf in Otta von Helmuta, ki v usodnem juliju 1920 obišče Trst, da bi v mestu preživel nekaj brezskrbnih dni in hkrati opravil nujne nepremičninske posle. Ob spoznavanju mesta in morja, njegovih lepot in tradicionalnih lokalov Flora in Otto utrjujeta prijateljstvo z blejskim parom, zakoncema Roblek, ki se ravno tedaj mudita v mestu. Naraščanje narodne in politične napetosti in vrtoglave spremembe pahneta dunajski par v središče zgodovinskega dogajanja, ki bo zaznamovalo ne samo njuno usodo, ampak tudi usodo Slovencev in celotne Evrope. Čukov Črni obroč je napisan v hitrem, vrtoglavem slogu in prepleta številne usode in osebne tragedije, odkriva zanimive zgodovinske okoliščine in dejstva, kar nadgrajuje z literarno fikcijo.

(Beti Hlebec, Bukla 153)

##
Bralci

Zaupalo nam je že

32.140

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

42.382

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.810

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Podjetje Avrora AS d.o.o. bo z vašim soglasjem interno obdelovala osebne podatke, ki so navedeni v spodnjem obrazcu in jih uporabila za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil na koncu vsake e-novice ali preko maila info@galarna.si