0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €

Janja Vidmar

Janja Vidmar je ena najbolj priznanih in branih slovenskih pisateljic ter prejemnica številnih nagrad za mladinsko književnost, ki se v zadnjem obdobju resno posveča pisanju literature za odrasle. Po izobrazbi je profesorica slovenščine in pedagogike.

Avtorica pisateljuje skoraj dvajset let, od leta 1996 ima status samostojne delavke v kulturi. Je članica Društva slovenskih pisateljev, članica upravnega odbora tega društva in bivša predsednica Sekcije za mladinsko književnost pri DSP in pobudnica ter ustanoviteljica nagrade desetnica, ki je bila prvič podeljena leta 2004. Kot avtorica in predsednica sekcije si je prizadevala za afirmacijo in promocijo mladinske literature in skupaj z istomišljeniki skuša postaviti mladinsko literaturo v ospredje književnosti, kamor tudi sodi.

Mladinska dela Janje Vidmar se uvrščajo v šest proznih književnih vrst, in sicer piše socialno-psihološke romane, socialno-psihološke povesti, avanturistične realistične povesti, otroško kriminalko in fantastične pripovedi. Že raznolikost književnih vrst in žanrov priča o izjemnem poznavanju sodobnih otrok in najstnikov, njihovega načina razmišljanja, izražanja, življenja. Avtorica piše tudi scenarije.

Na Slovenskem je Janja Vidmar znana predvsem kot avtorica mladinske realistične proze, ki se uvršča na področje socialno-psihološkega romana, npr. Baraba le-ta je bil leta 2004 preveden tudi v nemščino in nominiran za stanovsko nagrado desetnica, Debeluška, ki se je leta 2000 uvrstil na drugo mesto v akciji Moja najljubša knjiga, in Princeska z napako (1998). Za slednjega je dobila leta 1999 večernico, nagrado za najboljše mladinsko delo v letu 1998, in prav tako leta 1999 zlato medaljo (medaglia dell`oro) v italijanskem Trentu. Enako priznanje je dobila tudi leta 2003 za roman Sence poletja. V šolskem letu 2002/03 je postala Princeska z napako tudi temeljno književno delo na osnovnošolski stopnji na vseslovenskem tekmovanju za Cankarjevo priznanje. Obenem je bila knjiga Prijatelja nominirana za večernico 2003 ter desetnico2005. Za knjigo ZOO v letu 2006 nagrajena z nagrado desetnica. Knjiga Fantje iz gline nominirana za nagrado večernica 2005.

Avtorjeve knjige

Poleg Kekca iz 2b v slovenščini je sedaj na voljo tudi angleška verzija slikanice.Soon I will be...
Cena:
22,90 € 21,75 €
Priznana pisateljica Janja Vidmar je s tridelnim potopisno romanesknim ciklom ustvarila svoj...
Cena:
28,90 € 27,45 €
'Niti koraka več' je najnovejše delo Janje Vidmar, priljubljene slovenske pisateljice, postavljen...
Cena:
24,90 € 23,66 €
V koraku z volkom je nadaljevanje zgodbe, ko si Alenka po vrnitvi s Camina začne z negotovimi...
Cena:
26,90 € 22,90 €
Bralci

Zaupalo nam je že

32.244

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

44.762

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.956

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Podjetje Avrora AS d.o.o. bo z vašim soglasjem interno obdelovala osebne podatke, ki so navedeni v spodnjem obrazcu in jih uporabila za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil na koncu vsake e-novice ali preko maila info@galarna.si