0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
-5%

Kitajska študija

0 (Št. mnenj 0, ocena iz Goodreads)
Avtor: Dr. T. Colin Campbell, Thomas M. Campbell II
Založba: Sitis
Leto izida: 1970
ISBN: 9789619092231
Svetovna uspešnica! Kitajska študija je knjiga, ki je temeljito pretresla medicinske in nutricionistične kroge po vsem svetu. Avtor v njej pojasnjuje mehanizme delovanja človeka (vpliv hrane na zdravje oziroma bolezen) in človeške družbe (medsebojno prepletenost prehranske, farmacevtske, medicinske industrije, ter znanosti, šolstva in politike). Ponuja nam usodno pomembno orodje za preprečevanje in zdravljenje skoraj vseh bolezni in informacije o realnih zmožnostih sodobne farmacevtske medicine.
Preberite več
Na zalogi
Redna cena: 28,90 €
Prihranek: 1,45 € (5%)
Spletna cena: 27,45 €
Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

za naročila nad 40 €.

Hitra dostava

Hitra dostava

Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.

Knjige na zalogi

Knjige na zalogi

98 % izdaj je na zalogi.

Dr. Campbell je ena največjih znanstvenih avtoritet na svetu; na njegove raziskave ni imel vpliva nihče: ne industrija, ne oblast, ne lastne finančne koristi. Njegovo temeljno vodilo je iskanje resnice. Uči nas, kako se z lahkoto spremenimo iz pasivnih »kupcev zdravja in daljšega življenja« v ljudi, ki si bodo zagotovili velikanske koristi, četudi že imajo napredovane kronične oz. avtoimunske bolezni, vključno z rakom, diabetesom, multiplo sklerozo, lupusom, artritisom …

Izid Kitajske študije štejem kot naš doslej največji prispevek k javnemu zdravju in zdravju posameznika in sem na ta zgodovinski prispevek izjemno ponosen. Knjiga bo aktualna, dokler bomo ljudje takšni, kot smo, kar pomeni, da bomo z njo osrečevali še veliko generacij. Tistim, ki so razumeli, da lahko sami za svoje zdravje naredijo več kot vsi drugi skupaj, sem z nemalo zadrege priporočal na kupe knjig, da bi jim ponudil celovite, jasne, prepričljive in preverjene informacije. Od zdaj naprej ne bom imel teh težav – ponudil bom samo eno knjigo – Kitajsko študijo.

Mehka vezava, 16,5 × 23 cm, 398 strani.

KORISTI KNJIGE:

Želim, da veste, da lahko:
• živite dlje,
• ste videti mlajši in se tako tudi počutite,
• imate več energije,
• shujšate,
• znižate svoj holesterol v krvi,
• preprečite ali celo pozdravite bolezni srca,
• zmanjšate tveganje za nastanek raka prostate, dojk in drugih vrst raka,
• ohranite dober vid tudi v starosti,
• preprečite in zdravite diabetes,
• se v mnogih primerih izognete kirurgiji,
• izjemno zmanjšate potrebo po farmacevtskih zdravilih,
• ohranite svoje kosti močne,
• se izognete impotenci,
• se izognete možganski kapi,
• preprečite ledvične kamne,
• preprečite svojemu otroku, da bi zbolel za diabetesom tipa 1,
• olajšate zaprtje,
• znižate krvni tlak,
• se izognete Alzheimerjevi bolezni,
• premagate artritis,
• in še več …

Upoštevanje preprostih načel bo vplivalo na vaše ohranjanje zdravja, preprečevanje bolezni, zdravljenje bolnih, način prehranjevanja, način razmišljanja o zdravju in način dojemanja sveta.

O KNJIGI SO DEJALI:

"Kitajska študija je revolucionarna študija; ponuja odgovore, ki jih dolgo časa iščejo zdravniki, znanstveniki in zdravstveno zavedni bralci. Kaj v resnici povzroča raka? Kako lahko podaljšamo življenje? Kaj bo ustavilo epidemijo debelosti? Jasno in čudovito napisana knjiga predstavlja velik preobrat v našem razumevanju zdravja." 
- dr. Neal Barnard, predsednik Zdravniškega odbora za odgovorno medicino

"Kitajski študiji je usojeno, da postane ena najpomembnejših knjig desetletja, ker je napisana iskreno, pogumno in jasno, z intelektualno poštenostjo in globoko pronicljivostjo. Če se bo začela uveljavljati v praksi, se bo začelo obdobje nalezljivega zdravja."
- Dr. sci. Hans Diehl, MPH, FACN, Inštitut za medicino načina življenja, avtor knjižnih uspešnih in ustanovitelj CHIP-a

"Kitajska študija je najbolj prepričljiv dokaz o preprečevanju srčnih bolezni, raka in drugih zahodnih bolezni s prehrano. Knjiga je primerna tako za gospodarsko razvite države kot za države hitre gospodarske tranzicije."
– Junishi Chen, dr. medicine, višji raziskovalni profesor Inštituta za prehrano in varnost hrane Kitajskega centra za nadzor bolezni in preventivo

"Kitajska študija je izjemno koristna, odlično napisana in zelo pomembna. Delo dr. Campbella je revolucionarno zaradi vseh posledic in spektakularno v svoji jasnosti. Iz te pogumne in modre knjige sem se naučil neizmerno veliko. Če želite zajtrkovati slanino in jajca, nato pa vzeti zdravila, ki znižujejo holesterol, je to vaša pravica. Če pa želite resnično prevzeti nadzor nad svojim zdravjem, preberite Kitajsko študijo, in to kmalu! Če boste nasvete tega izjemnega priročnika vzeli resno, vam bo telo hvaležno vsak dan preostanka vašega življenja."
– John Robbins, avtor knjig Prehrana za Novo Ameriko in Revolucija hrane

"Vsi, ki se ukvarjajo z epidemijo debelosti, s svojim zdravjem in z okoljskimi ter socialnimi vplivi zahodne prehrane, bodo v Kitajski študiji našli modre in praktične rešitve."
– Robert Goodland, vodilni svetovalec za okolje, Skupina svetovne banke (1978–2001)

"Kitajska študija je zelo dokumentirana analiza zmot sodobne prehrane, načina življenja in medicine ter pristopov za hitro »popravilo«, ki pogosto ne uspe. Izkušnje iz Kitajske zagotavljajo prepričljive argumente za prehrano z rastlinami, ki spodbuja zdravje in zmanjšuje tveganja za bolezni izobilja."
– dr. Sushma Palmer, nekdanja izvršna direktorica Odbora za hrano in prehrano pri Nacionalni akademiji znanosti ZDA

"Kitajska študija je pravi posladek. Svetovno znani prehranski strokovnjak je pojasnil resnico o prehrani in zdravju na način, ki je zlahka razumljiv vsakomur – presenetljivo resnico, ki jo mora poznati vsak. V tej izjemni knjigi dr. Campbell skupaj s sinom Tomom deli z nami ogromno znanje, ki ga je pridobil v svoji bleščeči karieri. Če ste kakor koli v dvomih, kako najti pravo zdravo pot zase in za svojo družino, boste v Kitajski študiji našli dragocene odgovore. Tega ne smete zamuditi!"
– Douglas J. Lisle, dr. med. in Alan Goldhamer, avtorja Pasti užitka: Obvladovanje skrite moči, ki ogroža zdravje in srečo

"Veliko knjig o prehrani in zdravju vsebuje nasprotujoče si nasvete, a vsem je skupno le to, da se prodajo. Edini namen dr. Campbella in njegovega sina je resnica. Po besedah profesorja na Univerzi Cornell je dr. Campbell Einstein prehrane. Kitajska študija temelji na strogem znanstvenem raziskovanju, in ne na špekulacijah, kot so Atkins, SugaBusters ali kakšna druga dietna uspešnica. Dr. Campbell predstavi izsledke raziskav, ki jih je izvajal vse življenje, na dostopen, zabaven način. Preberite knjigo in izvedeli boste, zakaj."
– Jeff Nelson, predsednik VeSource.com

"Kitajska študija avtorja Colina Campbella je pretresljiva in pronicljiva zgodovina boja, ki še vedno traja, da bi razumeli in pojasnili življenjsko pomembno povezavo med našim zdravjem in tem, kaj jemo. Dr. Campbell pozna to temo od znotraj: je pionir raziskovanja povezanosti med prehrano in rakom od prelomne Kitajske študije, NAS-ovega poročila Dieta, prehrana in preprečevanje raka in AICR-ovega poročila Hrana, prehrana in preprečevanje raka - splošni pogledi. Zato lahko danes osvetli vse vidike tega vprašanja. Danes AICR zagovarja prehrano pretežno na rastlinski osnovi, ki zmanjšuje tveganje za nastanek raka, za kar gre velika zahvala dr. Campbellu in nekaterim drugim vizionarjem zadnjih pet in dvajset let."
– Marilyn Gentry, predsednik Ameriškega inštituta za raziskave raka (AICR)

"Kitajska študija daje vsakemu iskalcu zdravja v Ameriki kritične prehranske informacije, ki rešujejo življenje. Je pa tudi veliko več: zaradi veliko nasvetov je zanimivo branje, ki bi lahko spremenilo prihodnost nas vseh. Moral bi jo prebrati vsak zdravstveni delavec."
– Joel Fuhrman, dr. med., avtor Jesti, da bi živeli

"Če iščete načine, kako bi izboljšali svoje zdravje, učinkovitost in uspeh, preberite to knjigo takoj. Končno imamo znanstveno preverjen vodnik o potrebah po beljakovinah in tudi o tem, od kod jih jemati. Vpliv teh raziskav je ogromen."
– John Allen Mollenhauer, ustanovitelj MyTrainer.com

"Kitajska študija avtorja Colina Campbella je pomembna in berljiva knjiga. Avtor skupaj s sinom Tomom raziskuje razmerje med prehrano in boleznimi. Njegove ugotovitve o škodljivih posledicah živalskih beljakovin so osupljive. Enako presenetljive so bile njegove težave pri predstavitvi izsledkov raziskav v javnosti. To je zgodba, ki jo je nujno treba slišati."
– dr. Robert C. Richardson, Nobelov nagrajenec

"Na področju znanosti o prehrani vse izhaja od T. Colina Campbella, ki je eden izmed velikanov tega področja. To je ena najpomembnejših knjig o prehrani, ki so bile kdaj napisane. Branje te knjige vam lahko reši življenje."
– Dean Ornish, dr. med., ustanovitelj in predsednik, Raziskovalnega inštituat za preventivno medicino, klinični profesor medicine na kalifornijski univerzi, avtor knjig Dr. Dean Ornish's Program for Reversing Heart Disease in Love & Survival

"Če želite zajtrkovati jajca s slanino in nato jemati zdravila za zniževanja holesterola, je to vaša pravica. Toda, če želite resnično prevzeti odgovornost za svoje zdravje, preberite Kitajsko študijo, in to čim prej! Če boste nasvete tega izjemnega priročnika upoštevali, vam bo vaše telo hvaležno do konca življenja."
– John Robbins, avtor knjig Diet for a New America, Reclaiming Our Health and The Food Revolution

PREDGOVOR HOWARD LYMAN:

T. COLIN CAMPBELL je v svojem bistvu še vedno preprost kmečki fant iz Severne Virginije. Med skupnim druženjem sva si izmenjevala zgodbe s kmetije. Naj si bo razsipavanje kravjega gnoja, vožnja s traktorjem ali paša goveda, oba imava bogate izkušnje. Kljub podobnemu otroštvu sva nadaljevala z drugačnimi karierami. In ravno zaradi strokovnih dosežkov Colina tako obožujem. Sodeloval je pri odkritju kemične snovi, imenovane dioksin, in nadaljeval z eno najpomembnejših študij prehrane in njenega vpliva na zdravje, Kitajsko študijo. Vmes je napisal več sto znanstvenih del, sodeloval je v šte-vilnih strokovnih vladnih skupinah in sooblikoval nacionalne ter mednarodne prehranske in zdravstvene organizacije, kot na primer Ameriški inštitut za raziskave raka/Svetovni sklad za raziskave raka. Kot znanstvenik je imel pomembno vlogo pri tem, kako naša država gleda na prehrano in zdravje.

Pa vendar, ko sem Colina spoznal na osebni ravni, sem ga začel spoštovati iz drugih razlogov, ne le zaradi seznama njegovih poklicnih dosežkov. Spoštovati sem ga začel zaradi njegovega poguma in osebne integritete.
Colin resno dvomi o statusu quo, in čeprav so znanstveni dokazi na njegovi strani, pot proti toku ni nikoli lahka. Tega se dobro zavedam, saj sem bil skupaj z Oprah Winfrey obtožen, ko se je skupina govedorejcev odločila za tožbo zoper njo, potem ko je dejala, da ne bo več jedla govejega mesa. Bil sem v Washingtonu, D.C., in lobiral za boljšo kmetijsko prakso ter si prizadeval za spremembo načina pridelovanja hrane. Postavil sem se proti nekaterim zelo vplivnim skupinam v tej državi, in ni bilo enostavno. Zaradi najinih vzporednih poti se s Colinovo zgodbo počutim zelo povezan.

Začela sva na kmetiji, se učila neodvisnosti, poštenosti in integritete v manjših skupnostih, nadaljevala pa vsak svojo kariero. Čeprav sva bila oba uspešna, sva se zavedala, da lahko sistem, ki ga uporablja-mo, izboljšamo.
Nasprotovanje sistemu, ki nama je dajal vsa zadovoljstva, je zahtevalo železno voljo in poštenost. Colin ima oboje in ta knjiga je krona dolge in ponosa vredne kariere. Od Colina, ki je dosegel vrhunec svojega poklica in si dovolil pogumno poseči po še višjem z zahtevanjem sprememb, se lahko ogromno naučimo. Ne glede na to, ali si prizadevamo za lastno zdravje ali zdravstveno stanje v državi, ta knjiga vas bo bogato nagradila. Preberite jo natančno, vsrkajte informacije in jih uporabite v svojem življenju.

PREDGOVOR JOHN ROBBINS:

ČE STE TAKI KOT VEČINA AMERIČANOV DANES, vas obkrožajo restavracije hitre prehrane in na vsakem koraku vas spremljajo oglasi zanje. Ob tem lahko vidite tudi oglase za programe hujšanja, ki trdijo, da lahko jeste, kar koli želite, in kljub temu izgubljate kilograme, ne da bi telovadili. Lažje kot jabolko najdete Snickers, Big Maca ali kokakolo. Vaši otroci v šolah jedo v samopostrežnih restavracijah, kjer imajo za zelenjavo paradižnikovo mezgo na hamburgerju. Obiščete svojega zdravnika in iščete nasvete za zdravo življenje. V čakalnici najdete revijo na 243 straneh sijajnega papirja z naslovom Družinski zdravnik, vaš vodnik za zdravje in dobro počutje, ki ga izdaja Ameriško združenje družinskih zdravni-kov in ga brezplačno razdeljuje v 50.000 ordinacij družinskih zdravnikov.

V njem je veliko čudovitih celostranskih reklam za McDonald's, čokoladni puding in piškote. Če vzamete kakšno številko revije National Geographic Kids za otroke, starejše od šestih let, pričakujete sestavke o zdravi prehrani otrok. Strani pa so polne oglasov za Twinkles, M&M`s, Frosted Flakes, Froot Loops, Hostess Cup Cakes i Xtreme Jell-0 Puding Sticks. Temu znanstveniki in prehranski aktivisti na Univerzi Yale pravijo strupeno prehransko okolje. V tem okolju danes živi večina izmed nas. 
Neizogibna resnica je, da danes nekateri ljudje služijo ogromno denarja s prodajanjem živil, ki so nezdrava. Želijo, da še naprej jeste živila, ki jih prodajajo, čeprav vas redijo, izčrpavajo vašo življenjsko energijo in poslabšujejo vaše življenje. Želijo si, da bi ostali ubogljivi, popustljivi in neobveščeni. Nočejo, da bi bili obveščeni, dejavni in strastno živi. Vsekakor so pripravljeni za dosego svojih ciljev vsako leto porabiti milijarde dolarjev. Lahko se vdate, podležete prodajalcem hrane – smeti ali pa najdete pristnejši odnos s svojim telesom in hrano, ki jo jeste. Če želite biti zdravi, vitki in uživati v svojem telesu, boste v današnjem okolju potrebovali zaveznika. Na srečo v roki držite takšnega zaveznika. Dr. sci. T. Collin Campbell je splošno znan briljanten znanstvenik, predan raziskovalec in velik humanitarec. S privilegijem, da sem bil njegov prijatelj, lahko vse to potrdim in dodam še kaj. Je tudi zelo skromen, globoko človeški, ljubezen do drugih izkazuje na vsakem koraku.

Knjiga dr. Campbella Kitajska študija je velik žarek svetlobe v temi današnjega časa, ki osvetljuje področje in dejstva o prehrani ter zdravju tako jasno in celovito, da vam nikdar več ni treba biti žrtev tistih, ki kujejo dobiček na račun vaše neobveščenosti, zmedenosti in ubogljivega uživanja hrane, ki jo oni prodajajo. Ena izmed stvari, ki jih pri tej knjigi cenim, je, da dr. Campbell ne vključuje le svojih ugotovitev. Ne pridiga z višav in vam ne govori, kaj lahko jeste in česa ne smete; kot da ste otrok. Namesto tega kot dober in zanesljiv prijatelj, ki je v življenju odkril in se naučil veliko več, kot si večina od nas zamišlja, nevsiljivo, jasno in zanimivo ponuja informacije in podatke, ki jih potrebujete, da v celoti razumete vse, kar je povezano s prehrano in z zdravjem. Omogoča nam, da zavestno izbiramo. Seveda daje priporočila in čudovite predloge ter opozarja, vam pa vedno pokaže, kako je do teh ugotovitev prišel. Podatki in resnica so to, kar je pomembno. V njegovih mislih je le želja, da bi vam pomagal živeti ozaveščeno in zdravo življenje, kolikor se le da. 

Kitajsko študijo sem prebral že dvakrat in vsakič sem se ogromno naučil. Je pogumno in modro napisana knjiga, izjemno koristna, odlična ter predvsem zelo pomembna. Delo dr. Campbella je revolucionarno v njegovih posledicah in spektakularno v razumljivosti. Če želite zajtrkovati jajca s slanino in nato jemati zdravila za zniževanja holesterola, je to vaša pravica. Toda, če želite resnično prevzeti odgovornost za svoje zdravje, preberite Kitajsko študijo, in to čim prej! Če boste nasvete tega izjemnega priročnika upoštevali, vam bo vaše telo hvaležno do konca življenja.

##
Bralci

Zaupalo nam je že

32.244

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

44.762

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.956

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Podjetje Avrora AS d.o.o. bo z vašim soglasjem interno obdelovala osebne podatke, ki so navedeni v spodnjem obrazcu in jih uporabila za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil na koncu vsake e-novice ali preko maila info@galarna.si