0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
-5%

Konoplja v medicini

0 (Št. mnenj 0, ocena iz Goodreads)
Avtor: Tanja Bagar
Založba: Inštitut ICANNA
Leto izida: 2020
Vezava: Mehka vezava
Dimenzije: 20 x 12 cm
ISBN: 9789619523612
Knjiga je napisana v preprostem jeziku in pojasnjuje ključne ugotovitve znanstvenikov in rezultate raziskav, ki stojijo za terapevtsko vrednostjo kanabinoidov. Opisan je pomen kanabinoidov pri boleznih, s katerimi se boj ali manj uspešno spopada sodobna medicinska znanost. Delo je dragocen doprinos tudi v zakladnico literature, namenjene medicinski stroki. Predstavljena je farmakološka vloga endokanabinoidnega sistema pri nastanku in poteku nekaterih najpogostejših bolezni, ki se jih (lahko) zdravi s konopljo.
Preberite več
Na zalogi
Redna cena: 28,00 €
Prihranek: 1,40 € (5%)
Spletna cena: 26,60 €
Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

za naročila nad 40 €.

Hitra dostava

Hitra dostava

Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.

Knjige na zalogi

Knjige na zalogi

98 % izdaj je na zalogi.

Knjiga je napisana v preprostem jeziku in pojasnjuje ključne ugotovitve znanstvenikov in rezultate raziskav, ki stojijo za terapevtsko vrednostjo kanabinoidov. Opisan je pomen kanabinoidov pri boleznih, s katerimi se boj ali manj uspešno spopada sodobna medicinska znanost.

Del knjige je namenjen tudi preventivi, kjer avtorica razloži kako ugotoviti ali vaš ECS še opravlja svojo varovalno vlogo in v kolikor ne, kako njegovo delovanje okrepiti. Knjiga je namenjena predvsem pacientom ter njihov svojcem, da se lažje znajdejo v labirintu informacij o konoplji.

V knjigi avtorica pojasnjuje nekaj zgodovinskih vidikov ter osnovne informacije o sami rastlini Cannabis sativa L, podrobneje pa je razloženo tudi delovanje endokanabinoidvnega sistema (ECS), ki uravnava večino procesov v našem telesu. 

Informacije, zapisane v tej knjigi, so namenjene osveščanju in pomoči bralcem pri samospoznavanju in razumevanju delovanja svojega telesa, nikakor pa niso nadomestilo za posvet z zdravnikom in za zdravljenje.

VEČ O KNJIGI:

Konoplja v medicini je pionirsko delo na slovenskem jezikovnem področju. Knjiga je prvotno izšla v nemščini, slovenska izdaja pa je posodobljena in razširjena. Doc. dr. Tanja Bagar z avtoriteto uveljavljene znanstvenice s področja biomedicine prepričljivo predstavlja znanstvene temelje uporabe konoplje v medicini.

Osvežujoča je avtoričina razumljiva interpretacija znanstvenih dejstev o delovanju telesa na celičnem nivoju. Običajnemu bralcu na strnjen način predstavi zapletene telesne sisteme kot so npr. imunski sistem, živčevje ali prebavni sistem in njihovo medsebojno povezanost. Za vsakega izmed sistemov pojasni, kako se v njem izraža endokanabinoidni sistem in s tem vpliva na njegovo delovanje.

Delo je dragocen doprinos tudi v zakladnico literature, namenjene medicinski stroki. Predstavljena je farmakološka vloga endokanabinoidnega sistema pri nastanku in poteku nekaterih najpogostejših bolezni, ki se jih (lahko) zdravi s konopljo, ali pa se z njo vsaj lajšajo simptomi: vnetja in z njimi povezane bolečine, nekatere najpogostejše vrste raka, nevrološke bolezni, kot so multipla skleroza, epilepsija in Parkinsonova bolezen, razpoloženjska neravnovesja in stres. Opisana je učinkovitost terapije s kanabinoidnimi pripravki in uporaba kanabinoidov v kombinaciji z uveljavljenimi konvencionalnimi terapijami.

Določena najsodobnejša spoznanja znanosti o delovanju človeškega telesa so laičnemu bralcu le redko dostopna na tako pregleden in razumljiv način. Obenem so predstavljeni osnovni kriteriji kakovostnih konopljinih oz. CBD izdelkov. Predstavljena so tveganja pri uporabi ter načini varne uporabe in doziranja.

Ko boste knjigo prebrali, boste bolje razumeli napovedi, da bo v 20 letih, kolikor bo verjetno vsaj še potrebno, da se konoplja popolnoma uveljavi v medicini, okoli 10-20% vseh protokolov zdravljenja vključevalo tudi kanabinoide.

O AVTORICI:

Tanja Bagar je direktorica in po tej funkciji predsednica strokovnega sveta Mednarodnega inštituta za kanabinoide. Je tudi namestnica direktorja podjetja, ki deluje na področju raziskav, razvoja in trgovine ter vodja razvoja in raziskav v okoljskem podjetju. Aktivna je tudi v akademski sferi. Predava mikrobiologijo in ekoremediacijske vsebine na fakulteti Alma Mater Europaea in strokovno oz. znanstveno sodeluje z avstrijskim kolidžem za zdravje in razvoj. Včlanjena je v Pomursko akademijo znanosti in umetnosti, Slovensko biokemijsko društvo in Društvo psihologov Slovenije ter je ena izmed ustanoviteljev Društva za ohranjanje in varovanje okolja.

Ima bogate raziskovalne izkušnje, ki si jih je pridobila v laboratorijih na nacionalnem Kemijskem inštitutu, Biotehniški fakulteti, v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in prehrano, v Bolnišnici Topolšica ter na Inštitutu za mikrobiologijo in genetiko na Georg-August Univerzi v Gottingenu v Nemčiji ter na Inštitutu za celično biologijo Univerze v Edinburgu. Od leta 2013 sodeluje kot recenzentka na državnem tekmovanju raziskovalnih nalog, ki jih organizira Zveza za tehniško kulturo Slovenije. Za družbeno angažiranost je prejela Zahvalo Slovenskega mikrobiološkega društva za sodelovanje pri promociji mikrobiologije, posebno priznanje v sklopu slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS in vabilo za častno članico socialne zadruge KonopKo.

Kot predavateljica ali slušateljica se na nacionalni ali mednarodni ravni udeležuje raznih konferenc o kanabinoidih in endokanabinoidnem sistemu, konoplji, prehrani itd. Ukvarja se z mikrobiološkim vidikom, celično biologijo, biokemijo in molekularno biologijo v povezavi z endokanabinoidnim sistemom in delovanjem kanabinoidov, laboratorijskimi analizami produktov iz konoplje ipd. Zaključila je intenzivni štiritedenski e-izobraževalni program Concepts of Cannabis Science I, ki ga izvaja Kenevir Research (Oregon, ZDA), kot tudi nadaljevalni program Concepts of Cannabis Science II.

Tanja Bagar, v času študija dobitnica nagrade za nadarjene študente, je diplomirala iz študija mikrobiologije na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani in za svoje diplomsko delo prejela Prešernovo nagrado. Podiplomski študij je nadaljevala na Medicinski fakulteti v Ljubljani, kjer je doktorirala s področja biomedicinskih znanosti. Kot mlada raziskovalka je prejela Krkino nagrado za posebne dosežke na področju raziskovalnega dela, za uspešno opravljen doktorat pa občinsko zlato plaketo. Strokovni izpit je opravila na Ministrstvu za zdravje.

##
...

 

Bralci

Zaupalo nam je že

32.244

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

44.762

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.956

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Podjetje Avrora AS d.o.o. bo z vašim soglasjem interno obdelovala osebne podatke, ki so navedeni v spodnjem obrazcu in jih uporabila za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil na koncu vsake e-novice ali preko maila info@galarna.si