0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
-5%

Odvetniške skrivnosti (ponatis)

0 (Št. mnenj 0, ocena iz Goodreads)
Avtor: Gregor Verbajs
Založba: Samozaložba
Leto izida: 2022
Vezava: Mehka vezava
Dimenzije: 21 x 14.5 cm
Število strani: 146
ISBN: 9789610713173
V tej knjigi vam bom povedal številne zaskrbljujoče zgodbe o tem, kako ljudje delajo napake, ker pravne zadeve rešujejo brez odvetnika, z napačnim odvetnikom ali celo tako, da sploh ne upoštevajo pravnih nasvetov. Posledice njihovih dejanj so včasih šokantne. Povedal vam bom kako najti pravega odvetnika, in sicer s preprostimi in učinkovitimi koraki, ki vam bodo to delo olajšali. Skoraj vsakdo se bo kdaj v življenju soočil s pravnim problemom, vendar je malo verjetno, da se bo problem brez pravega odvetnika zadovoljivo končal. Če poskušate pravne probleme rešiti sami ali še huje, če pravni problem ignorirate, tvegate svoje premoženje in morda celo življenje. V tej knjigi boste tako izvedeli vse, kar morate vedeti, da boste lahko najeli pravega odvetnika.
Preberite več
Na zalogi
Redna cena: 23,97 €
Prihranek: 1,20 € (5%)
Spletna cena: 22,77 €
Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

za naročila nad 40 €.

Hitra dostava

Hitra dostava

Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.

Knjige na zalogi

Knjige na zalogi

98 % izdaj je na zalogi.

O MENI - KDO JE GREGOR VERBAJS? (In zakaj bi vas lahko zanimal?)
Pozdravljeni, moje ime je Gregor Verbajs. Vedno so mi bili zanimivi zavihki na spletnih straneh »o meni«, ker so napisani v tretji osebi, čeprav jih je v 97% napisala oseba, o kateri govori vsebina zavihka. Ravno zato sem se odločil, da to stran napišem malo drugače in v prijateljskem tonu. Torej kaj želite vedeti? Sem poročen, imam otroke, rad tečem, itd. Vendar, verjetno vas to ne zanima preveč. Sprašujete se namreč, če lahko vam osebno ali morebiti vašemu podjetju kakorkoli pomagam? Iskreno, za mnoge je odgovor NE. Naj pojasnim zakaj.

ZELO TEŽKO VAM POMAGAM ČE PRAVNE PROBLEME IGNORIRATE
Največ težav (tudi po mnenju kolegov odvetnikov) v praksi je, ker pravnih problemov ne rešujete od začetka in sproti. To pomeni, da takoj ko pomislite, da boste sklepali pogodbo, ali vlagali tožbo, ali naredili neko dejanje, kjer se vam samo zdi, da bi bilo dobro vprašati odvetnika, to tudi storite. Stroški bodo zanemarljivo majhni, vi pa boste imeli zadevo urejeno, s tem pa se boste izognili poznejšim težavam in visokim stroškom.

Naj povem eno resnično zgodbo. V stečajnem postopku je pravilo, da če premoženja stečajnega dolžnika ni mogoče unovčiti oz. prodati, potem imajo upniki pravico to premoženje prevzeti. Tako je en podjetnik, brez, da bi prehodno karkoli vprašal odvetnika prevzel premoženje stečajnega dolžnika (šlo je za neizterjane terjatve, ki jih je imel stečajni dolžnik do svojih dolžnikov). Terjatev, ki jo je podjetnik imel do stečajnega dolžnika je znašala 4.000,00 EUR. Terjatve, ki jih je imel stečajni dolžnik do svojih dolžnikov so znašale cca. 35.000,00 EUR, vendar so bile vse prevzete terjatve v stečaju pod vprašajem, ali se bodo sploh lahko izterjale in bo podjetnik sploh karkoli poplačan.

Skratka, če upnik prevzame premoženje stečajnega dolžnika, je dolžan plačati tudi stečajne stroške. Teh pa je bilo za 11.000,00 EUR. Povedano še bolj jasno, podjetnik je prevzel terjatve stečajnega dolžnika, ki jih je ta imel do svojih dolžnikov, iz katerih podjetnik ne bo poplačan, pri čemer njegova terjatev do stečajnega dolžnika znaša 4.000,00 EUR, pri tem pa mora takoj plačati 11.000,00 EUR stečajnih stroškov.

To je zgolj ena zgodba, takih in podobnih pa je nešteto. Ravno zato pišem ta blog, da opozarjam na pravno varnost in ozaveščam o delu odvetnikov.

NEKAJ O MOJIH IZKUŠNJAH
Sedaj lahko povem nekaj o sebi. Sem odvetnik, ki pomagam podjetnikom in fizičnim osebam reševati njihove pravne probleme. Podjetje The Legal 500, ki ocenjuje globalne odvetniške družbe in odvetnike, me je v letu 2019 imenovalo za »Priporočenega odvetnika – Recommended Lawyer«. 

Včasih sem bil vrhunski športnik in sem treniral nordijsko kombinacijo (smučarske skoke in teke na smučeh). Disciplino in vztrajnost pa sem prenesel tudi v študij prava. Ko sem prenehal s športom sem začel študirati pravo in diplomiral z odliko (»cum laude«).

Med fakulteto sem pričel z delom v notarski pisarni, kjer sem delo nadaljeval tudi po končani fakulteti. Po treh letih dela v notarski pisarni sem se zaposlil v odvetništvu, v tem času sem opravil tudi pravniški državni izpit. Po opravljenem pravniškem državnem izpitu sem se za dve leti zaposlil na sodišču, potem pa sem šel nazaj v odvetništvo. V času dela na sodišču sem bil tudi družbenik mednarodnega podjetja.

Trenutno opravljam delo na področju izvršilnih in insolvenčnih postopkov ter reševanju sodnih sporov. Delo opravljam še na področju bančništva in financ, korporacijskega prava in gospodarskega prava, pogodbenega prava, nepremičninskega prava, delovnega in družinskega prava, ter gospodarske kriminalitete. Seveda pa delam tudi druga povezana področja prava, vendar jih je preveč, da bi jih vse naštel. Sem tudi aktivni predavatelj, saj sem predaval na Dnevih civilnega in gospodarskega prava, na različnih fakultetah (Pravni fakulteti v Ljubljani, Ekonomski fakulteti v Ljubljani in Fakulteti za management in pravo Ljubljana) in v okviru Obrtne zbornice Slovenije pripravil različna predavanja in delavnice (nazadnje tudi na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju – MOS).

Mehka vezava, 14,5 x 21 cm, 106 strani.Mehka vezava, 14,5 x 21 cm, 146 strani.

Bralci

Zaupalo nam je že

31.951

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

42.382

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.175

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Podjetje Avrora AS d.o.o. bo z vašim soglasjem interno obdelovala osebne podatke, ki so navedeni v spodnjem obrazcu in jih uporabila za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil na koncu vsake e-novice ali preko maila info@galarna.si