0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €

Pisma iz distopije

0 (Št. mnenj 0, ocena iz Goodreads)
Avtor: Domen Gorenšek
Založba: Sanje
Leto izida: 2023
Vezava: Mehka vezava
Dimenzije: 23.5 x 16.5 cm
Število strani: 388
Knjiga odvetnika Domna Gorenška je izredna knjiga – v več pomenih besede. Izredna je zato, ker je nastala zaradi izrednih razmer, ki so v zadnjih letih zavladale na področju politike, zdravstva, prava in človekovih pravic. Izredna je po neustrašnosti avtorja, saj se posveča kritični obravnavi izredno problematičnih vidikov dogodkov v zadnjih letih, kritična in neodvisna obravnava pa je nekaj, kar je v »družbi nove normalnosti« nezaželeno, prepovedano, celo najstrožje prepovedano. Oblasti so šle zadnja leta celo tako daleč, da prepovedujejo vsakršno kritiko – vključno z nepristransko, strokovno ali celo znanstveno podprto.
Preberite več
Na zalogi
Redna cena: 16,95 €
Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

za naročila nad 40 €.

Hitra dostava

Hitra dostava

Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.

Knjige na zalogi

Knjige na zalogi

98 % izdaj je na zalogi.

Knjiga odvetnika Domna Gorenška je izredna knjiga – v več pomenih besede. Izredna je zato, ker je nastala zaradi izrednih razmer, ki so v zadnjih letih zavladale na področju politike, zdravstva, prava in človekovih pravic. Izredna je po neustrašnosti avtorja, saj se posveča kritični obravnavi izredno problematičnih vidikov dogodkov v zadnjih letih, kritična in neodvisna obravnava pa je nekaj, kar je v »družbi nove normalnosti« nezaželeno, prepovedano, celo najstrožje prepovedano. Oblasti so šle zadnja leta celo tako daleč, da prepovedujejo vsakršno kritiko – vključno z nepristransko, strokovno ali celo znanstveno podprto. Z drugimi besedami: vsakršno obravnavo stvarnosti, ki ni skladna z »uradnimi stališči« politike in kapitala. Knjiga je dokument našega časa, obenem pa je tudi ozaveščanje o tem, kje smo in kam drvimo, če bomo ostali pasivni in zgolj čakali.

 

Odlikuje jo dosledna obravnava kršitev ustave, zakonodaje in vrste mednarodnih zakonikov človekovih pravic – praviloma prav s strani tistih, ki naj bi načela teh listin najbolj spoštovali in varovali, poklicno in pod zaprisego. Knjiga obsega 28 poglavij. Poleg številnih nezaslišanih kršitev zakonodaje obravnava številne malverzacije, ki smo jim bili (in smo jim) priča na področju znanosti, medicine, priča o zlorabah tehnologij, obravnava pa tudi dogajanje s področja geopolitike, vključno z vojno v Ukrajini.

 

Knjiga je obvezen priročnik vseh, ki si še upajo početi tisto, kar je zadnja leta postalo politično nezaželeno, nedovoljeno, prepovedano in celo nevarno: da si drznejo samostojno preverjati podatke, vključno s preverjanjem podatkov, ki jih posredujejo »osrednji mediji«, »ugledne mednarodne institucije«, «znanstveni instituti« ... Skratka, dovolijo si razmišljanje z lastno glavo in lastnim srcem. Če si namreč v 21. stoletju na Zahodu kdo dovoli kaj takšnega, se izpostavlja nevarnosti sistematičnega šikaniranja in stigmatiziranja z izrazi, kot je denimo »teoretik zarote«.

 

Najvidnejši evangelisti »novega svetovnega reda« celo odkrito izjavljajo, da so ljudje, ki se jih politike drznejo kritizirati, nevarnejši od samih »teroristov«. Spletni giganti v spregi z drugimi korporacijami prizadevno skrbijo, da so razmišljanja kritično mislečih, skupaj z njihovimi produkti (blogi, znanstveni in novinarski članki) strogo cenzurirana, celo odkrito blokirana, kritično mislečim pa grozi tudi izguba ekonomske suverenosti, denimo izguba novinarske ali uredniške službe, odvzem licence pri zdravnikih, izguba financiranja pri podjetjih in raziskovalnih institutih itd.

 

Kakor je o avtorju brez dlake na jeziku zapisal eden najuglednejših slovenskih strokovnjakov za ustavno pravo, dr. Andraž Teršek: »[Domen] počne tisto, česar 97 % ljudi ne počne: bojuje se, aktivno, bije bitko z Zlom. Počne, česar najini kolegi ne počnejo, razen redkih izjem, a tako redkih, da za njihovo navedbo ne bi bil potreben niti odstavek: brani vladavino prava kot vladavino tistega, kar je in mora biti po pravu Prav. Brani ustavo. Brani mednarodno pravo.«

 

MEDIJSKI ODZIVI:

"Domnovi zapisi so pregnali strah pri mnogih ljudeh, pregnali so žalost in osamljenost. Mavrica njegovih besed je obetala boljše čase, ki so se že risali na obzorju. Ko je v svetu divjala nevihta nepravic, nesmiselnih ukrepov, kršitev osnovnih človekovih pravic in svoboščin, je bil Domen branik ustavnih pravic, »varne hiške«. Hvala mojemu dragemu, iskrivemu in etičnemu prijatelju." – Sabina Senčar, dr. med.

"Odvetnik Domen Gorenšek, moj poklicni kolega in priložnostni sodelavec, je pristni odvetniški borec, bojevnik za pravice in svoboščine ljudi, za pravice človeka-kot-osebe. A tega ne počne le pred sodišči, temveč tudi v javnem prostoru, z javnim, tudi publicističnim aktivizmom. Aktivno, javno in strokovno sodelovanje z njim v obdobju kovidnega režima, vse od leta 2020, ne bo šlo v najino osebno pozabo – o drugih razsežnostih pa bo, kot vselej, odločal spomin javnosti." – dr. Andraž Teršek

"Moj zvesti in odlični zagovornik v pravnih zadevah je sicer že od leta 1983 Andrej Razdrih, sicer mlajši sošolec in sotekač. A po branju Pisem iz distopije sem sklenil, da bom imel dvojno pravno zaščito: za zastopanje v zadevah Gradišnik proti Državi, Gradišnik proti Uniji in Gradišniki proti Svetovni zdravstveni organizaciji bom vselej poklical na pomoč tudi Domna." – Branko Gradišnik, pisatelj in prevajalec

"Premalo je reči, da je tematika knjige odvetnika Domna Gorenška aktualna ali celo žgoča. Genocid, ki ga je farmacevtska mafija v sosledju s podrejenimi oblastmi sprožila, izvajala in stopnjevala (kar se dogaja zdaj v »real time«), presega meje predstavljivega."

"Spet je premalo reči, da je angažma odvetnika Gorenška hvale vreden in tako dalje. Vpletenost slovenske oblasti in zdravniške elite skupaj z zdravniško zbornico je potekala in še poteka pod taktirko bruseljske birokracije, ta pa je podrejena diktatu gigantskih farmacevtskih korporacij iz Amerike."

"Če ne bi bilo odvetnika Gorenška, bi Slovenija, kot se to sicer dostikrat dogaja, ostala prazna odmevna komora, ljudje pa ne bi bili niti obveščeni o pravnem vidiku, oprostite izrazu, svinjarij, ki jim v zgodovini človeštva ni primere." – dr. Boštjan M. Zupančič

 

##
Bralci

Zaupalo nam je že

32.140

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

42.382

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.810

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Podjetje Avrora AS d.o.o. bo z vašim soglasjem interno obdelovala osebne podatke, ki so navedeni v spodnjem obrazcu in jih uporabila za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil na koncu vsake e-novice ali preko maila info@galarna.si