Valter Longo, direktor Inštituta za dolgoživost na Univerzi Južne Kalifornije in programa za dolgoživost in zdravljenje raka na Inštitutu IFOM v Milanu, je zasnoval dieto, ki posnema postenje, po vrsti izjemnih odkritij na miših in nato na ljudeh, ki so pokazala, da lahko specifične diete aktivirajo matične celice ter spodbujajo regeneracijo in pomlajevanje več organov, kar znatno zmanjša tveganje za sladkorno bolezen, raka, Alzheimerjevo bolezen in bolezni srca.
Longov preprost peskatarijanski dnevni načrt prehranjevanja in tehnike, ki posnemajo postenje, lahko prinesejo impresivne rezultate. Prehrana za dolgoživost z nizko vsebnostjo beljakovin in sladkorjev ter bogata z zdravimi maščobami in rastlinskimi živili vam bo dokazano pomagala:
- shujšati in zmanjšati količino maščobe na trebuhu;
- s preprostimi vsakodnevnimi spremembami podaljšati zdravo življenjsko dobo;
- preprečiti s starostjo povezano izgubo mišične in kostne mase;
- povečati odpornost proti sladkorni bolezni, boleznim srca in ožilja, Alzheimerjevi bolezni in raku.
Knjiga Prehrana za dolgoživost vas bo vodila skozi celoten proces – enostaven načrt za vse življenje – dieta, ki posnema postenje in jo izvajate tri- do štirikrat na leto, le po pet dni – 30 enostavnih in okusnih receptov, ki temeljijo na Longovih »petih stebrih dolgoživosti«. Če boste sledili temu vseživljenjskemu načrtu, boste okrepili svoje zdravje in občutili koristi postenja brez lakote ter živeli dlje, bolj zdravo in bolj izpopolnjeno.
Ta edinstveni program, ki je vrhunec 25-letnega raziskovanja staranja, prehrane in bolezni po vsem svetu, predstavlja preprosto rešitev, kako s pomočjo prehrane dočakati zdravo starost. Ključ je v kombinaciji zdravega vsakodnevnega prehranjevanja, opisanega v knjigi, in znanstveno zasnovane diete, ki posnema postenje. Dieto, ki posnema postenje, izvajamo le tri- do štirikrat na leto, od nas pa ne zahteva stradanja in trpljenja, ki ga večina izmed nas doživlja med postenjem, ter nam omogoča, da izkoristimo vse koristi restriktivnega prehranjevanja za zdravje in se hkrati izognemo negativnim stresnim dejavnikom, kot sta pomanjkanje energije in nespečnost.
O KNJIGI SO DEJALI:
»Vse bolj se zavedamo, da ima prehrana ključno vlogo pri življenjski dobi in zdravstvenem stanju. Valter Longo je pionir pri napredku raziskav na tem področju. V knjigi Prehrana za dolgoživost je svoje laboratorijsko znanje prenesel v uporabniku prijazne nasvete in orodja za izboljšanje našega prehranjevanja, staranja in življenja.« - Pinchas Cohen, dr. med., dekan šole za gerontologijo Leonarda Davisa na Univerzi Južne Kalifornije
»Dr. Valter Longo je eden vodilnih svetovnih raziskovalcev dolgoživosti. V tej knjigi je zgledno združil najsodobnejše strategije v razumljiva načela. Zlasti njegove raziskave o postenju so ena najbolj fascinantnih novih strategij za izboljšanje zdravja in dolgoživosti.« - Joseph Mercola, doktor osteopatije, ustanovitelj najbolj obiskanega spletnega mesta o naravnem zdravju Mercola.com
»Valter Longo je vrhunski znanstvenik in odličen pisec, ta knjiga pa je vrhunec njegovega dolgoletnega dela in plod resnične strasti v njegovih prizadevanjih, da bi razumel mehanizme v ozadju prehranjevanja, bolezni in dolgoživosti. S svojim laboratorijskim delom je že dokazal, da je mogoče s pravilno prehrano zavrteti čas nazaj in se podati na pot k dobremu zdravju, kar so pokazale tudi njegove študije na ljudeh. Upam, da bo imela ta knjiga toliko bralcev, kot si jih zasluži.« - dr. Michael Mosley, BBC-jev znanstveni novinar in avtor knjige Fast Diet.
»Dr. Longo je sestavil brezhibno formulo za vsakodnevno prehrano in redno postenje, ki optimizira najnovejše in najboljše razpoložljive podatke za zdrave možgane, telo in um. Z gotovostjo lahko trdim, da verjetno ni boljše!« - dr. Rudolph E. Tanzi, profesor nevrologije na Univerzi Harvard, direktor raziskovalne enote za genetiko in staranje v bolnišnici Massachusetts General Hospital in avtor uspešnice New York Timesa Super Brain
»Zdravstvene koristi, povezane z rednim postenjem, so osupljive in presenetljive. Dr. Valter Longo, vodilni na tem področju, se poda na odisejado po glavnih kroničnih boleznih, ki trenutno pestijo človeštvo, in dokaže, da jih je vse mogoče spremeniti s prehrano, ki posnema postenje.« - Brian Kennedy, direktor centra za zdravo staranje ter profesor biokemije in fiziologije na Nacionalni univerzi v Singapurju