0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
  • Domov
  • / Svami Krijananda

Svami Krijananda

Svami Krijananda (rodil se je kot James Donald Walters, 19. 5. 1926–21. 4. 2013) sodi med najpomembnejše duhovne učiteljev načel joge na svetu, ki je leta 1948 pri rosnih dvaindvajsetih postal učenec indijskega jogi mojstra in svetovnega učitelja Paramhanse Joganande (avtorja klasike Avtobiografija jogija). Na Joganandovo prošnjo je življenje posvetil poučevanju in pisanju ter pomagal drugim okusiti radost in življenje v prisotnosti Boga znotraj nas. V šestdesetih letih je predaval na štirih kontinentih in v štirih jezikih. Njegove televizijske oddaje, avdio in video posnetki govorov in glasba ter številne knjige v osemindvajsetih jezikih so se dotaknili življenja na milijone ljudi. 

Svami Krijananda je iz stare tehnike radža joge ustvaril nadvse praktično in v hipu koristno tehniko za različne ljudi, ki se lahko uporablja iz dneva v dan. Njegove knjige in spisi pokrivajo skorajda vsaka področja človeškega udejstvovanja, vključno z duhovnostjo v poslovnem svetu, vodenju, izobraževanju, umetnosti, življenju v skupnosti in znanosti. Napisal je izčrpne komentarje k Bibliji in Bhagavad Giti.

Najbolj je znan kot ustanovitelj in duhovni vodja vasi Ananda Village (ustanovljene leta 1968) v bližini Nevada Cityja v Kaliforniji, ki slovi kot ena najuspešnejših alternativnih življenjskih skupnosti na svetu. Krijananda velja za očeta gibanja duhovnih skupnosti v ZDA, ki je leta 1968 ustanovil skupnost svetovnega bratstva Ananda, iz katere je vzniknilo mnogo drugih sorodnih skupnosti v ZDA in Evropi. Ustanovil je Ananda Singha, ki objavlja večino njegovih skupaj devetdesetih knjig in širi nauke krija joge po Indiji. Poleg številnih knjig je avtor tudi številnih skladb in dramskih del. Umrl je leta 2013 v Assisiju.

Avtorjeve knjige

Knjiga Bistvo samouresničevanja je polna naukov in zgodb, ki jih je Jogananda delil le s svojimi...
Cena:
31,90 € 30,30 €
Pokojni plodoviti pisatelj, skladatelj, dramatik in svetovno priznani duhovni učitelj, Svami...
Cena:
27,90 € 26,50 €
Ta knjiga lahko spremeni vaše razmišljanje in odnos do denarja. Privlačnost denarja ponuja...
Cena:
17,90 € 17,00 €
Paramhansa Jogananda se je rodil v Indiji v zadnjem desetletju devetnajstega stoletja. Njegov...
Cena:
15,90 € 15,10 €
Bralci

Zaupalo nam je že

32.244

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

44.762

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.956

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Podjetje Avrora AS d.o.o. bo z vašim soglasjem interno obdelovala osebne podatke, ki so navedeni v spodnjem obrazcu in jih uporabila za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil na koncu vsake e-novice ali preko maila info@galarna.si