0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €

Udba in akcija Sever

0 (Št. mnenj 0, ocena iz Goodreads)
Avtor: Igor Omerza
Založba: Dobra knjiga
Leto izida: 2020
ISBN: 9789612909529
Avtor razkriva mnoga do sedaj nezana politična in udbovska ozadja, ki so tesno povezana s tremi ponesrečenimi ter s strani Slobodana Miloševića načrtovanimi srbsko-črnogorskimi mitingi v Sloveniji. Najbolj obsežno je seveda obdelan razvpiti Miting resnice, ki je dvignil na noge celo Slovenijo in naj bi se v Ljubljani dogodil 1. decembra 1989.
Preberite več
Na zalogi
Redna cena: 29,90 €
Prihranek: 1,50 € (5%)
Spletna cena: 28,41 €
Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

za naročila nad 40 €.

Hitra dostava

Hitra dostava

Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.

Knjige na zalogi

Knjige na zalogi

98 % izdaj je na zalogi.

Poleg tega avtor v zadnjem delu knjige dokumentirano in naravnost “mikro-anatomsko” pokaže, da je slovenska milica (kasneje policija), postala prava in mogocˇna demokraticˇna ter osamosvojitvena sila ne preko akcije Sever (v novembru in zacˇetku decembra 1989), ampak šele s propadom starega, socialisticˇnega režima in v tem okviru tudi in predvsem z odhodom notranjega sekretarja Tomaža Ertla ter prihodom Demosovega notranjega ministra Igorja Bavcˇarja, kar je nato milica alias policija v polnosti in velicˇastno dokazala tudi v sledecˇi osamosvojitveni vojni!

Knjiga ima 480 strani. Poleg tega je v njej skorajda 70 strani faksimilov prvič obdelodanjenih arhivskih dokumentov (našega in hrvaškega državnega arhiva) in 23 fotografij. V knjigi nastopa več kot 500 posameznikov in posameznic.

Mehka vezava, 13,5 x 20 cm, 480 strani.

IZSEKI IZ KNJIGE:

Sedaj pa je bil 3. novembra 1989 napovedan prvodecembrski miting v Ljubljani in naše notranje ministrstvo je odprlo v zvezi s tem posebno akcijo. Izbrano je bilo ime Sever. Mitingarji so prihajali iz juga v Slovenijo, ki je na severu. Torej gre za dva nasprotna pola in cˇe bodo prišli s toplega juga na mrzli sever, bodo tu “zmrznili”. In res so zmrznili, toda še preden, kot bo to razvidno iz nadaljevanja te knjige, so sploh krenili iz toplih krajev!

18. novembra 1989, je Delo objavilo pogovor z Milankom Buljugic´em, tajnikom mitingaškega Božurja. Milanko, vojvodinski Srb je nameravanemu mitingu naredil medvedjo uslugo in mnogo pripomogel k že tako ali tako znervirani slovenski javnosti, alternativi in tudi obstojecˇi oblasti, da je zacˇela totalno zavracˇati “Miting resnice”. Namrecˇ, brez dlake na jeziku je bleknil: “Mi smo pripravljeni na spopad. Naj bo tudi deset mrtvih …”.

Tomaža Ertla bi morali preiskovati in mu potem, cˇe bi zbrali dovolj dokazov (v državnem arhivu jih je vecˇ kot dovolj!!!), tudi soditi. Zakaj? Najmanj zaradi, prvicˇ, unicˇevanja dokumentacije notranjega ministrstva (marec, april, maj 1990), drugicˇ, vpletenosti v udbovski velikovški bombni atentat (18. september 1979), tretjicˇ, sodelovanja slovenske Udbe pri nacˇrtovanju umora Hrvata Nikole Štedula na Škotskem (20. oktober 1988), in cˇetrtič, sodelovanja slovenske Udbe pri umoru Albanca Enverja Hadrija v Bruslju (25. februarja 1990). Torej, preiskovati bi ga morali najmanj kot domacˇega unicˇevalca arhiva RSNZ ter mednarodega državnega terorista!

O AVTORJU:

Igor Omerza, rojen v Ljubljani, magister ekonomskih znanosti, je bil član vodstva oporečniškega Odbora za varstvo človekovih pravic in aktiven politik po propadu socializma v Sloveniji. Takoj po osamosvojitvi je bil generalni direktor SDK, nato poslanec v parlamentu in ljubljanski podžupan.

Zadnja leta se posveča predvsem pisanju knjig. Do sedaj je objavil 14 knjig, nekatere je možno brati tudi v nemškem, hrvaškem in angleškem jeziku. Večinoma piše o naši tajni komunistični politični policiji. Z novinarjem Bojanom Požarjem je leta 2016 izdal elektronsko knjigo Melania Trump – The Inside Story.

Bralci

Zaupalo nam je že

32.140

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

42.382

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.810

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Podjetje Avrora AS d.o.o. bo z vašim soglasjem interno obdelovala osebne podatke, ki so navedeni v spodnjem obrazcu in jih uporabila za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil na koncu vsake e-novice ali preko maila info@galarna.si