Košarica je prazna
Avtor: | Jamie Purviance |
---|---|
Založba: | Dedal |
Leto izida: | 2022 |
ISBN: | 9789616612760 |
za naročila nad 40 €.
Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.
98 % izdaj je na zalogi.
Vse, kar morate vedeti, da postanete BBQ mojster! Jamie Purviance nam zaupa svoje 4 ključe do uspeha:
- Temperatura, čas, tehnike in pripomočki – z njimi vsak lahko postane mojster žara.
- 125 popolnoma novih receptov – od klasičnih svinjskih reber do pikantnih takosov.
- Več kot 800 fotografij korak za korakom – da bo vsak gib in prijem pravi.
Trda vezava, 21,5 x 27,0 cm, 360 strani.
O AVTORJU:
Jamie Purviance je svetovno znani strokovnjak za peko na žaru, ki ima dar, da prav vsakogar lahko nauči, kako to bolje početi. Po diplomi na Univerzi Stanford je poučeval angleščino v Kaliforniji in nato v Indoneziji. Prav v Aziji se je silno navdušil na kuhanjem na prostem, kar mu je pognalo dim po žilah in ga pripeljalo do kuharske šole. Z odliko je diplomiral na Ameriškem kulinaričnem inštitutu in se poklicno posvetil kulinariki, med drugim je napisal več kuharskih uspešnic, ki so se uvrstile na lestvico najbolje prodajanih knjig v New York Timesu, in bil nominiran za nagrado Jamesa Bearda. Leta 2018 smo izdali njegovo prvo Veliko knjigo peke na žaru, leta 2019 Weber Največji hiti, letošnja Velika knjiga peke na žaru 2.0 pa je vrhunec njegovega 20-letnega sodelovanja z Webrom.
IZ UVODA AVTORJA:
Priznam! V mladosti sem se pri peki na žaru obnašal kakor nevešč uporniški najstnik, ki prvič v roke vzame električno kitaro in preprosto začne brenkati. Kaj se je pa sploh treba naučiti? Pač zakurim žar, sem si mislil, vržem meso na rešetko in vse drugo se bo zgodilo samo od sebe. V mojem primeru se je po navadi zgodilo to, da so izbruhnili plameni, ki so jim sledili oblaki črnega dima. Ko sem potem postregel s kosi neprepoznavnega zoglenelega mesa, so se prijatelji zdrznili ali pa posmehovali. Nikomur ni bilo do tega, da bi to jedel. Ne prijateljem, ne hišnim ljubljenčkom, niti meni.
Nazadnje me je želja, da bi bolje jedel, pripeljala na Ameriški kulinarični inštitut, kjer sem prestal dve leti neizprosnega urjenja v kuharskih tehnikah. S tem so se izjemno izboljšale tudi moje veščine peke na žaru. Kmalu zatem sem začel sodelovati z Webrom. To je bila sijajna priložnost, da sem se iz prve roke učil peke na žaru od strokovnjakov vodilnega ponudnika žarov na svetu. V enem letu sem napredoval iz fanta, ki je približno obvladal peko na žaru, do avtorja kuharskih knjig, brezmejno navdušenega in z bogatim znanjem o vseh slogih kuhanja na prostem. To pripovedujem zato, da bi opozoril, kako se nihče preprosto ne rodi z veščinami peke na žaru. Vsi se učimo sproti. Moja učna leta so bila intenzivna in skrajna. Toda vi ne potrebujete kuharske šole ali službe pri Webru. Vaša pot je lahko preprosto ta, da uporabljate to knjigo. V rokah držite kompendij vsega, kar sem se naučil o peki na žaru – v kuharski šoli, v restavracijah, pri Webru in na vrtovih veščih mojstrov peke na žaru po vsem svetu.
Morda se vam bo knjiga na prvi pogled zdela samo kot zbirka receptov in po svoje je tudi to. A če pogledate pobliže, je v resnici veliko več. Je nazorno ilustrirana predstavitev tehnik, ki poskrbijo, da bo na vaših krožnikih boljša hrana. Izbrane recepte sem vključil zato, ker sem prepričan, da jih je res vredno pripraviti, pa tudi zato, ker so odlični primeri za postopke, ki jih lahko uporabite tudi pri drugih receptih. S to knjigo vas želim naučiti toliko o peki na živem ognju, da se boste vedno, ko se boste lotili peke na žaru – pa če boste pripravljali katerega od mojih receptov ali svojega –, odlično odrezali.
Zaupalo nam je že
32.140
bralcev
Odposlali smo že
42.382
paketov
V prodaji imamo
7.810
knjig
Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.
Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
Registracija