0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €

Z Valvasorjem za mizo: Prehranska kultura na Kranjskem

BEST IN THE WORLD 2020 Gourmand Awards

0 (Št. mnenj 0, ocena iz Goodreads)
Avtor: Janez Bogataj
Založba: Založba Hart
Leto izida: 2019
ISBN: 9789616882576
Knjiga je prejemnica prestižne nagrade BEST IN THE WORLD 2020 Gourmand Cookbook Awards! Leta 2019 je 330. obletnica izida znamenitega dela Slava vojvodine Kranjske, avtorja, kranjskega barona in polihistorja Janeza Vajkarda Valvasorja (1641 – 1693), ki je izšlo v štirih zvezkih leta 1689 v Ljubljani. V tem delu je opisal svojo ljubljeno deželo, njene prebivalce, šege in navade, prehranske posebnosti, oblačilni videz, gradove, mesta, trge, samostane ter naravne posebnosti.
Preberite več
Na zalogi
Redna cena: 39,00 €
Prihranek: 3,90 € (10%)
Spletna cena: 35,10 €
Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

za naročila nad 40 €.

Hitra dostava

Hitra dostava

Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.

Knjige na zalogi

Knjige na zalogi

98 % izdaj je na zalogi.

V pričujoči knjigi so iz obsežnega in bogatega Valvasorjevega besedila izbrane vsebine, ki govorijo o prehranski kulturi na Kranjskem v 2. polovici 17. stoletja. Po zaslugi Valvasorjevih opisov vemo, da je takratna Kranjska imela tako rekoč vse za kar najbolj pestro vsakdanjo in praznično prehrano_ žita na poljih, ribe v rekah, jezerih in morju, sadje, vinsko trto in vina, gozdne sadeže, divjačino….

Knjiga z naslovom v angleškem prevodu WITH VALVASOR AT THE TABLE - Nutrition culture in Carniola in the second half of the 17th century, ki je izšla pri založbi Hart, je decembra 2019 že osvojila nagrado WINNER GOURMAND COOKBOOK AWARDS v kategoriji „Local“. V januarju 2020 je bila izbrana med najboljše tri (Top 3) v svoji kategoriji in tako pridobila nagrado BEST IN THE WORLD. Ta prestižni naslov v konkurenci 225 držav bi bil podeljen na 25. slavnostni obletnici te nagrade v mesecu maju 2020 na Kitajskem.

Knjiga o prehrani v Valvasorjevem času v družbi 300 knjižnih naslovov z vsega sveta: http://www.galarna.si/img/products/valvasor.pdf

Trda vezava z zlatotiskom, 21,5 x 27,5 cm, 127 strani.

VEČ O KNJIGI:
Knjiga Z Valvasorjem za mizo – Prehranska kultura v 2. polovici 17. stoletja, s povzetkom v angleškem jeziku, je izšla 2019, ko obeležujemo 330. obletnico od izida znamenite Slave Vojvodine Kranjske (1689), polihistorja Janeza Vajkarda Valvasorja in povzema prehransko kulturo iz ene izmed za Slovence najpomembnejših knjig ter ene najpomembnejših stvaritev, ki je nastala na našem ozemlju nasploh.

Valvasor je v SVK med drugim pisal tudi o prehranski kulturi na Kranjskem v svojem času. Prof. dr. Janez Bogataj je zapisano na to temo izvzel in zbral v pričujoči knjigi. Knjigo uvede poglavje o Valvasorju ter njegovi Slavi vojvodine Kranjske, sledi poglavje o prehranski kulturi Evrope v 17. stoletju, s čimer je želel avtor pokazati vpetost Kranjske v širše evropske tokove. Kot zanimivost je izpostavil, da je bilo v 17. stoletju kuharsko znanje še vedno del medicine, da je kuharija šele v 18. stoletju postala umetnostna kategorija in da se je šele pozneje osamosvojila.

Bralci

Zaupalo nam je že

32.140

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

42.382

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.810

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Podjetje Avrora AS d.o.o. bo z vašim soglasjem interno obdelovala osebne podatke, ki so navedeni v spodnjem obrazcu in jih uporabila za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil na koncu vsake e-novice ali preko maila info@galarna.si