Količina:

0


Znesek:

0,00

Slovenci v dnevnih sobah

Slovenci v dnevnih sobah
 • Slovenci v dnevnih sobah
 • Slovenci v dnevnih sobah
 • Slovenci v dnevnih sobah
 • Slovenci v dnevnih sobah
 • Slovenci v dnevnih sobah
 • Slovenci v dnevnih sobah
 • Redna cena:

  24,90 €

 • Popust:

  1,25 € (5%)

 • Spletna cena:

  23,66 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Knjiga, Slovenci v dnevnih sobah, vam ponuja necenzuriran vpogled v dnevne sobe naših sosedov. Je resničen odsev Slovencev, brez olepšav, brez pretiravanja. Je utrip današnjega časa, družbe, ki pa zares ne bo nikoli več ista, kot je v tem trenutku.

Knjiga Slovenci v dnevnih sobah na police domov postavlja druge domove. Cilj je, da bralec spozna posebnost in vrednost svoje življenjske zgodbe, skozi utrinke posameznikov, predstavljenih v knjigi. To ni knjiga, ki jo prebereš in nanjo pozabiš, ampak jo bereš vsakič znova in znova, saj odpira nova in nova obzorja.

Trda vezava, 29,5 x 24 cm, 264 strani.

AVTOR O KNJIGI:

"Izjemni smo. Vsak izmed nas je. Če stopim na vrh Triglava ob jasnem vremenu, lahko dejansko vidim države, ki mejijo z nami. Res je, naša zemlja je majhna. A ta majhen kos planeta, ki mu rečemo dom, ima svoj jezik, ima svoje reke, svoje hribe, svoje doline, ima svoj sistem in najpomembneje, ima svoje ljudi. Ta kos zemlje je dom vsem nam. Dom, kjer smo lahko točno to, kar smo. Dom, kjer živimo naše zgodbe, kjer čutimo, kjer ljubimo, kjer jočemo, kjer ustvarjamo svoje poti in od koder bomo enkrat tudi odšli.

Star sem 36 let in moja pot je, upam, na slabi polovici. Zaradi poklica novinarja že deset let stopam po dnevnih sobah Slovencev in spoznavam, kdo smo. Kdo smo, ko zapremo vrata. Vsaj tisoč zgodb sem slišal, vsaj tisoč zgodb sem začutil. Zgodbe vseh nas sem prenašal naprej znancem, prijateljem, bližnjim, vsem, katerim sem lahko. In te zgodbe so bile mojim poslušalcem v navdih. Zgodbe, ki sem jih slišal v dnevnih sobah ljudi, so resnične, doživete, so brez olepšav, so točno takšne, kakršne so. In ravno zato so unikatne, najpomembneje pa je, da so lahko nekomu v navdih.

Prav vsak od nas ima življenjsko zgodbo, ki je lahko nekomu v navdih. Sem pa spoznal, da se le redko kdo od nas tega zaveda. Da svojih zgodb ne cenimo dovolj, da imamo občutek, da nismo dovolj zanimivi in smo zaradi tega tudi nesamozavestni. To nikakor ne drži. Zdi se mi pomembno, da se kot narod moramo zavedati, kako zanimivi smo, kako zanimive so naše življenjske zgodbe in kako je lahko zgodba vsakogar izmed nas nekomu v navdih. Poskusite svojo življenjsko zgodbo povedati samemu sebi, na glas. Usedite se pred ogledalo in si jo povejte. Spoznali boste, kdo ste, kako zanimivi ste.

Včasih je treba svoje misli samo povedati na glas. Da zazvenijo v prostor in se nam vrnejo. Kot da bi bili poslušalci samega sebe. S knjigo Slovenci v dnevnih sobah želim dokazati prav to. Kdo smo. Družine v knjigi niso bile izbrane skozi kakšen poseben izbor. Večina je dobila mesto v knjigi povsem naključno, nekaj njih pa zaradi specifične sporočilnosti, za katero menim, da jo moramo vsi spoznati. Ta knjiga vam ponuja necenzuriran vpogled v dnevne sobe naših sosedov. Je resničen odsev Slovencev, brez olepšav, brez pretiravanja. Je utrip današnjega časa, družbe, ki pa zares ne bo nikoli več ista, kot je v tem trenutku. Knjiga Slovenci v dnevnih sobah na police domov postavlja druge domove."

- Jan Golja