Martinček Pobalinček - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Martinček Pobalinček

Martinček Pobalinček
 • Martinček Pobalinček
 • Martinček Pobalinček
 • Martinček Pobalinček
 • Redna cena:

  19,90 €

 • Popust:

  1,00 € (5%)

 • Spletna cena:

  18,91 €

 • ISBN:

  9789619456903

 • Avtor:

  Urša Fister

 • Založba:

  Društvo Mavrična ribica

 • Datum izida:

  21.12.2018

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

V zgodbici Urše Fister družina nevede odpelje primorsko kuščarico Martinčka iz Izole v Ljubljano. Ker so ugotovili, da se kuščarica v drugem okolju ni počutila najbolje, so se pravilno odločili in jo vrnili nazaj. Avtor ilustracij je Natan Esku.

Pravljica je primerna za otroke prav vseh starosti (po odzivih kupcev), saj jo mlajši otroci vzamejo v roke kot slikanico, malo starejši berejo skupaj s starši, se malo večje pa si jo izberejo tudi kot izbirno knjigo za bralno značko, nad čimer se navdušujejo tudi učiteljice).

Vsebina ima poučno noto - govori o življenju primorske kuščarice, po domače martinčku, ki jo pri nas štejemo med ogrožene vrste, zato bi radi opozorili na pomembnost njene ohranitve. Istočasno ima pravljica tudi moralno sporočilo o odkrivanju sveta, radovednosti in previdnosti ter o tem, da ne smemo pozabiti naših korenin in prijateljev.

Pravljica je nastala po resnični zgodbi bratca Nejca, ki je avtist in srčni bolnik, saj je sam zaradi težav z govorom in motoriko ne more pripovedovati ali zapisati.

Tekst je zelo pozorno napisan in uporablja “tradicionalno” knjižno slovenščino, kjer ne pozablja na izraze, ki jih v pogovornem jeziku že skoraj več ne uporabljamo. Ilustracije so nastale s pomočjo računalniške tehnike, a se vedno stremijo k ohranjanju realnega videza (živali, rastline, podoba pokrajine), ki ga zelo dobro prepoznajo tudi sami otroci. Priznani ustanovi kot sta Ministrstvo za varovanje okolja in Društvo za zaščito plazilcev, ki deluje pod okriljem Biotehnične fakultete, sta podprli knjigo, njeno vsebino in njeno sporočilnost.

Ves izkupiček od prodaje knjige je namenjen Zvezi Sonček so.p., varstveno delovnem centru za zaposlovanje invalidov in kardiološkemu oddelku Pediatrične klinike.

Trda vezava, 30 x 21,5 cm, 24 strani.

Avtorica o knjigi:

"Moralni nauk zgodbe je, da je dobro biti radoveden in odkrivati svet, a je treba biti pri tem vendarle previden in ne pozabiti na svoj dom in korenine.« Opozarja pa tudi na zaščiteno vrsto, mladim bralcem pove, kakšne so martinčkove značilnosti, kako živi, s čim se hrani … Pri strokovnih pojasnilih na koncu knjige je sodelovalo herpetološko društvo, ki se ukvarja s proučevanjem in varovanjem domorodnih vrst plazilcev in dvoživk v Sloveniji, pri receptu za slastno polento pa nona in nono.

O SLIKANICI V MEDIJIH:

https://www.delo.si/magazin/zanimivosti - Kaj se je zgodilo v rdeči hiši številka 30 >>