KOMPLET: Tetovator + Cilkina pot, (resnična zgodba, 2. sv. vojna) - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

KOMPLET: Tetovator + Cilkina pot

(resnična zgodba, 2. sv. vojna)

KOMPLET: Tetovator + Cilkina pot
 • Redna cena:

  24,98 €

 • Popust:

  4,98 € (20%)

 • Spletna cena:

  20,00 €

 • Avtor:

  Heather Morris

 • Založba:

  Hiša knjig

 • Datum izida:

  24.05.2020

Brezplačna dostava

Vsebina kompleta:

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

KNJIŽNI KOMPLET dveh prodajnih uspešnic avtorice Heather Morris po resničnih dogodkih: Tetovator iz Auschwitza + Cilkina pot.
Cena vojnih dram v kompletu le 20,00 eur + GRATIS DOSTAVA!

VSEBINA - TETOVATOR IZ AUSCHWITZA:

Ludwig "Lale" Eisenberg je bil pripeljan v Auschwitz, kjer je postal zapornik 32407. V taborišču mu je bila dodeljena služba, v kateri je za preživetje tetoviral zapornike – dobesedno je praskal številke na roke svojih sotrpinov z neizbrisljivim črnilom in tako ustvaril to, kar je postalo eden najmočnejših simbolov holokavsta. Lale je tisto majhno svobodo gibanja, ki jo je imel zaradi svojega položaja, izkoristil za to, da je dragulje in denar, ki so jih pobrali od umorjenih Judov zamenjal za hrano, s katero je druge obdržal pri življenju. Če si bil pri takem početju ujet, je bila kazen smrt. Mnogi so preživeli po njegovi zaslugi.

Ko je bil na vrsti zapornik 34902, se je Laletovo življenje spremenilo za vedno. V vrsti za tetoviranje je čakala prestrašena mladenka, ki mu je takoj ukradla srce … Za Laleta, tega gizdalina, je bila ljubezen na prvi pogled in odločil se je, ne le da bo preživel on sam, pač pa bo poskrbel, da bo preživela tudi Gita. Začel je skbeti zanjo in kljub okoliščinam v kampu, se je njuno razmerje razcvetelo.

Mehka vezava, 12,5 x 19,0 cm,264 strani.

VSEBINA - CILKINA POT:

Cecilia »Cilka« Klein ima rosnih 16 let, ko jo leta 1942 odpeljejo v koncentracijsko taborišče Auschwitz-Birkenau. Višji častnik Schwarzhuber opazi njene lepe dolge lase in si jo prisvoji za priležnico. Cilka se kar hitro nauči, da upiranje ne prinese ničesar dobrega in da je najpomembneje ostati močan. Ker ni umrla od lakote ali v plinski celici, jo po osvoboditvi taborišča obtožijo sodelovanja s sovražnikom. Pošljejo jo v odročen, pust in neusmiljen gulag Vorkuta nad severnim tečajnikom, kjer jo čaka več kot deset let prisilnega dela.

»Zgodovina nikoli zlahka ne izda svojih skrivnosti. Toda zgodbe, kot je Cilkina, si zaslužijo ugledati luč sveta ... Bila je komajda dekle, ki je odraslo v žensko, in to v najpogumnejšo osebo, kar jih je Lale Sokolov spoznal.« – Heather Morris

Mehka vezava, 12,5 x 19,0 cm, 448 strani.