Količina:

0


Znesek:

0,00

Tabelica za gumbno harmoniko

Tabelica za gumbno harmoniko
  • Tabelica za gumbno harmoniko
  • Redna cena:

    13,00 €

  • Popust:

    0,65 € (5%)

  • Spletna cena:

    12,35 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Tabelica, učni pripomoček za vse učence, ki igrajo na gumbno harmoniko je nared! Nadobudni začetniki na harmoniki se bodo odslej lažje spoprijeli z glasbilom, saj bodo tabelico prislonili nase in ugotovili, kje se nahajajo vsi toni na harmoniki v vseh treh manualih (M I-desna roka, M II-standard bas, M III-melodični bas) in kakšen je njihov razpored.

Če bodo tabelico obrnili in postavili na notno stojalo tako, da vidijo tudi hobotnico, ki igra na harmoniko (in obenem čisti morje), jim bo pri igranju hitro jasno, kateri gumbi in basi so drug ob drugem in kateri so višje ali nižje. Avtorica je želela malim harmonikarjem olajšati učenje, zato je vse istoimenske gumbe in base v M I in M III pobarvala enako.

Na primer: vsi gumbi in basi, na katerih se igra c, so rdeči, vsi gumbi in basi, na katerih se igra g, so modri. Zanimivost: z enakimi barvami bodo, samo ko se prvič pojavijo, pobarvane note v knjigi za začetnike na harmoniki z naslovom 'Moje prve gumbne dogodivščine', ki bo izšla v letu 2021. Tudi starejšim učencem glasbenih šol tabelica lahko pomaga, da se najlažje znajdejo na vseh treh manualih.
Vsak, ki bo prijel tabelico v roke se bo spraševal kako je doslej sploh lahko shajal brez tega tako enostavnega in obenem koristnega pripomočka.
OBVESTILO: Izšla je tudi tabelica za klavirsko harmoniko.