0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €

Marjan Ogorevc

Marjan Ogorevc piše knjige, članke in kolumne, vodi delavnice, javno predava in nenehno raziskuje nove možnosti za zdravljenje. Trudi  se je razumeti svet. Pridobival je znanje znanje iz fiziologije, tradicionalne kitajske in indijske medicine ter velikega števila sodobnih naravnih načinov zdravljenja. Vodijo ga temeljna načela o delovanju sveta tako na materialni kot na kvantni ravni. Vedno pa ima pred sabo izhodišče, da je človek telesno, energijsko in duhovno bitje, ki biva na več ravneh hkrati, zato ga moramo vselej obravnavati metafizično, na ravni fenomena, ki nima vedno logične razlage, vsaj v normalnem stanju zavesti ne.

Prvo načelo se glasi, da je človek sestavljen iz več ravni, ki jih povzema po filozofiji sankhja. Drugo načelo se glasi, da obstaja analogija med vidnim in nevidnim svetom. Drži se aksioma Hermesa Trismegistosa: »Kakor na Nebu, tako na Zemlji« ter »Kakor znotraj, tako zunaj«. Vse, kar obstaja na višjih, nevidnih ravneh, se manifestira na vidnih, zemeljskih ravneh; vse, kar je znotraj, je tudi zunaj, kar je v kozmosu, je tudi v mikrokozmosu – človeku.

Zato lahko vse pojave na nevidnih ravneh prepoznamo tudi na materialni ravni, saj so ti le odraz delovanja nevidnih ravni. Včasih je vse skupaj na ravni fenomena, saj se nekaterih procesov in posledično učinkov, ki se sprožijo pri naravnih načinih zdravljenja, ne da razložiti niti metafizično, ampak je to fenomen, nekateri bi rekli celo čudež.

Nekaterih metafizičnih razlag se ne da popolnoma razumeti v normalnem stanju zavesti, ampak le v stanju globoke meditacije – transcendence, ko se iz glave spustimo v srce in sebe začutimo kot bitje, ki biva, in kot telo, ki razmišlja. Um je pri tem samo ovira, saj želi vse razčleniti in razložiti v okviru materialnega sveta. Znanje brez vedenja, ki nastane le v izkušnji, nam je pri tem včasih bolj ovira kot pomoč. Čas, v katerem živimo, je zelo naporen, saj od nas zahteva veliko prilagajanja in prizadevanja za ohranjanje kakovostnega življenja. Da bi bili življenju kos, je nujno, da spoznamo, kaj nas omejuje, kje še imamo potenciale in kako jih razviti. Prvo, kar je treba sprejeti, je celostni pogled na življenje, kar pomeni razumevanje, da smo telesna, energijska in duhovna bitja. Nujno je razumevanje, od kod prihajamo, ohranjanje smisla življenja in razumevanje prepleta telesnega, umskega in duhovnega v nas.

Avtorjeve knjige

Marjan Ogorevc je kot otrok veliko časa preživel v gozdu, saj se je v svoji samoti pod okriljem...
Cena:
28,00 € 26,60 €
Vsem, ki se ukvarjate z raznovrstnimi praksami osvobajanja iz materialistične paradigme, ki morda...
Cena:
34,00 €
Knjiga Magija: most med znanostjo in religijo v sebi skriva skrbno izbrano znanje, ki si ga je...
Cena:
32,00 € 30,40 €
Knjiga Nisem s tega planeta je rezultat dolgoletnih raziskav in razreševanja številnih zahtevnih...
Cena:
32,00 € 30,40 €
Predsodki, sram in bolečina so tu zato, da se z njimi v svojem ritmu soočimo. Ob tem nas lahko...
Cena:
24,00 € 22,80 €
Temelj za knjigo Spreminjamo sebe, spreminjamo svet, ki je nastala po avtorjevih predavanjih v...
Cena:
22,00 € 20,90 €
Bralci

Zaupalo nam je že

32.140

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

42.382

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.810

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Podjetje Avrora AS d.o.o. bo z vašim soglasjem interno obdelovala osebne podatke, ki so navedeni v spodnjem obrazcu in jih uporabila za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil na koncu vsake e-novice ali preko maila info@galarna.si