Meta Kušar - dobitnica nagrade za najboljšo pesniško zbirko! - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Meta Kušar - dobitnica nagrade za najboljšo pesniško zbirko!

Veronikino nagrado 2015 za najboljšo pesniško zbirko leta v Sloveniji je strokovna žirija v Celju podelila Meti Kušar za pesniško zbirko Vrt (Kud Sodobnost International).

Žirija je letos odločala med okrog 260 pesniškimi zbirkami in podelila že devetnajsto Veronikino nagrado. Gre za eno najpomembnejših literarnih nagrad v Sloveniji, ki jo podeljujejo od leta 1997.

Meta Kušar je avtorica šestih pesniških zbirk, ki so bile prevedene v številne tuje jezike. Nagrajena zbirka Vrt je po besedah žirije v sestavi Primož Čučnik, dr. Darja Pavlič in Petra Vidali:

"suvereno spisana pesniška letina, ki stavi na neskrito bero najboljših in najbolj zrelih sadežev, čeprav hkrati ruva in premišljuje tudi gnile in nagnite, s tal pobira odpadle, da bi jih postavila na dvignjen krožnik, ki ga nese, ki jo nese. Imeti vrt je razkošje, jezik čuti, misli in sluti sveže jedi, laž in strah, vendar jezik tudi sliši realnost natančneje od rane. V tej realnosti nastanjena lega vztraja in pripoveduje večno vračanje, se pogovarja s starimi in novimi zavezami, ki jih odnaša v čaščenju in hitenju."