0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
-5%

Sposobnost za konflikt

0 (Št. mnenj 0, ocena iz Goodreads)
Avtor: Marko Iršič
Založba: Rakmo
Leto izida: 2019
Vezava: Mehka vezava
Dimenzije: 21 x 15 cm
Število strani: 120
ISBN: 9789617057119
Prepoznajte svojo sposobnost za konflikt, izboljšate svoje odzive in si izboljšajte življenje! Visoka sposobnost za konflikt nam pomaga, da se s konflikti pozitivno in pogumno soočamo, da se znamo konstruktivno postaviti za svoja načela in mnenja, kar nam omogoča napredek in osebno rast. Gre za splošen pristop posameznika do konfliktov, za zmožnost uspešnega soočanja s konflikti in preoblikovanja le-teh v iskanje zadovoljujočih rešitev.
Preberite več
Na zalogi
Redna cena: 24,90 €
Prihranek: 1,25 € (5%)
Spletna cena: 23,65 €
Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

za naročila nad 40 €.

Hitra dostava

Hitra dostava

Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.

Knjige na zalogi

Knjige na zalogi

98 % izdaj je na zalogi.

Spremenite stavek "Nisem konfliktna oseba" v "Uspešno se soočam s konflikti. Pripravljen sem iskati skupne in učinkovite rešitve"! Sposobnost za konflikt je lastnost, ki označuje zmožnost uspešnega in konstruktivnega reševanja konfliktov.

Visoka sposobnost za konflikt nam pomaga, da se s konflikti pozitivno in pogumno soočamo, da se znamo konstruktivno postaviti za svoja načela in mnenja, kar nam omogoča napredek in osebno rast. Gre za splošen pristop posameznika do konfliktov, za zmožnost uspešnega soočanja s konflikti in preoblikovanja le-teh v iskanje zadovoljujočih rešitev.

Knjiga Sposobnost za konflikt temelji na predpostavki, da je za konstruktivno reševanje konfliktov potrebno razviti dobršno mero sposobnosti za konflikt ter nam ob tem ponudi celosten pogled na konflikte, njihov nastanek in reševanje. V knjigi boste našli edinstvene načine za izboljšanje svoje sposobnosti za konflikt, za izgradnjo pozitivnih reakcij na konflikt in za povečanje vaše samozavesti za uspešnejše soočanje s konflikti. Če je nekdo sposoben prepoznati konflikte dovolj hitro in je sposoben prenašati hude konflikte in ob tem ohraniti konstruktivno delovanje je zelo verjetno, da se bo s konflikti soočal produktivno, kar je velika prednost na vseh področjih delovanja, tako v družinskih kot v poslovnih odnosih.

Prepoznajte svojo sposobnost za konflikt, izboljšate svoje odzive in si izboljšajte življenje!

ODLOMEK IZ UVODA:

Obstaja veliko znanja, raziskav, knjig in programov usposabljanja o tehnikah in spetnosti razreševanja konfliktov in o transformaciji konfliktov, vendar se kljub veliki količini splošnega znanja konflikti obravnavajo neustrezno in pogosto jih sploh ne prepoznamo, dokler ni že skoraj prepozno. Eden od razlogov je, da so konflikti večinoma slabo razumljeni, niso dovolj sprejeti kot del realnosti in se z njimi ne ukvarjamo zavestno. Namesto tega se ljudje spontano odzivajo na konflikte, kar je v večini primerov disfunkcionalno in pogosto ravno nasprotno od tega, kot bi bilo dobro, da bi ravnali.

Poleg tega ljudje navadno zaznavajo konflikt kot krivdo druge osebe in sami sebe vidijo kot žrtev, če pa nočejo biti žrtev pa kot pravičnega "kaznovalca". Ker se druga oseba odzove podobno, se konflikt le še zaostruje. Vendar pa obstajajo posamezniki, skupine in določene kulture, ki so navajeni na konstuktivno soočanje s konflikti, konflikt namreč uporabijo kot priložnost za napredek, rast in izboljšanje odnosov. In vede ali ne, konflikte obravnavajo drugače.

Na splošno lahko poimenujemo značilnost, ki loči ljudi, ki se s konflikti spoprijemajo produktivno, sposobnost za konflikt. Drugi izrazi, ki se tudi uporabljajo, so konfliktna kompetenca ali kompetenca za konflikt, sposobnost oziroma kompetenca za reševanje konfliktov, sposobnost prepoznavanja in reševanja konfliktov ipd. To ni določen nabor tehnik ali veščin, temveč splošen pristop in odnos do konfliktov ter zmožnost za njihovo konstruktivno obvladovanje.

Ta knjiga se posledično ne osredotoča posebej na obravnavanje različnih tehnik soočanja s konflikti, ampak na razumevanje, ocenjevanje in razvijanje zmožnosti, ki jo imenujemo sposobnost za konflikt. Ta knjiga torej ne predstavlja priročnika za učenje spretnosti niti ne predstavlja pregleda spretnosti ali metod za konstruktivno reševanje konfliktov, ampak opisuje koncept sposobnosti za konflikt kot predispozicijo za produktivno soočanje s konflikti, predstavi in opisuje orodja za njegovo ocenjevanje ter daje nekaj splošnih smernic in predlogov za razvoj sposobnosti za konflikt.

##
Bralci

Zaupalo nam je že

32.140

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

42.382

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.810

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Podjetje Avrora AS d.o.o. bo z vašim soglasjem interno obdelovala osebne podatke, ki so navedeni v spodnjem obrazcu in jih uporabila za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil na koncu vsake e-novice ali preko maila info@galarna.si