0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
-5%

Telo si vse zapomni

Možgani, um in telo pri zdravljenju travme

0 (Št. mnenj 0, ocena iz Goodreads)
Avtor: Bessel van der Kolk
Založba: V.B.Z.
Leto izida: 2023
Prevajalec: Milan Žlof
Vezava: Mehka vezava
Dimenzije: 23.5 x 15.5 cm
Telo si vse zapomni je izjemno delo vodilnega raziskovalca psihološke travme Bessel van der Kolka. Knjiga je postala klasika sodobe psihiatrične misli, v katero je avtor vključil primere iz svoje klinične prakse, dognanja sodobne nevroznanosti in niz učinkovitih terapevtskih orodij.
Preberite več
Na zalogi
Redna cena: 44,90 €
Prihranek: 2,25 € (5%)
Spletna cena: 42,65 €
Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

za naročila nad 40 €.

Hitra dostava

Hitra dostava

Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.

Knjige na zalogi

Knjige na zalogi

98 % izdaj je na zalogi.

Telo si vse zapomni je izjemno delo vodilnega raziskovalca psihološke travme Bessel van der Kolka. Knjiga je postala klasika sodobne psihiatrične misli, v katero je avtor vključil primere iz svoje klinične prakse, dognanja sodobne nevroznanosti in niz učinkovitih terapevtskih orodij.

Bessel van der Kolk v knjigi Telo si vse zapomni ponuja povsem novo paradigmo za učinkovito zdravljenje travmatskega stresa, pri tem pa uporabljaznanstvene in filozofske metode ter svoje 40-letne izkušnje iz klinične prakse, da bi razložil kompleksno nevrobiologijo in povezavo med človeškimi možgani, umom in telesom ob nastanku posttravmatske stresne motnje (PTSM). Psihična travma razdrobi um, moti možganska vezja, ki vključujejo osredotočanje, prožnost in zmožnost ohranjanja čustvenega nadzora. Nenehen občutek nevarnosti in nemoči spodbuja stalno izločanje stresnih hormonov, ki krnijo imunski sistem in delovanje telesnih organov.

Van der Kolk predlaga različne načine pomoči ljudem s PTSM, saj za zdravljenje ne obstaja en sam najboljši. Predstavlja vrsto terapevtskih načinov za predelavo travme, kot so nevrološka povratna zanka (neurofeedback), EMDR (desenzitizacija (desenzibilizacija) in ponovna predelava z očesnim gibanjem), model notranjih družinskih sistemov, gledališčna dejavnost, ritmično gibanje in ples, meditacija, joga … Pri tem se ne osredotoča le na obvladovanje silovitih spominov na travmo, ampak tudi na ponovno vzpostavitev občutka samostojnosti, neodvisnosti in sposobnosti delovanja z nadzorom nad telesom in umom.

Telo si vse zapomni je izvirniku izšla pred slabim desetletjem in je od izida v središču pozornosti strokovne in široke javnosti, kar jo umešča med velike knjižne uspešnice The New York Timesa. Prevedena je že v 39 jezikov.

»To je mojstrovina pronicljivega razumevanja in hrabrosti, eno najinteligentnejših in najkoristnejših del o travmi, kar sem jih kdaj prebral. Dr. van der Kolk nam predstavlja briljantno sintezo kliničnih primerov, nevroznanosti, učinkovitih terapevtskih orodij in skrbne človečnosti ter nas seznanja s povsem novo ravnijo zdravljenja travme, ki pesti toliko ljudi.« – Jack Kornfield, avtor knjige A Path with Heart (Pot s srcem)

» Ena največjih in najbolj vplivnih uspešnic na področju stvarne literature v zadnjem desetletju.« - Samo Rugelj, Bukla

O AVTORJU:

Bessel van der Kolk (roj. 1943, Haag, Nizozemska) je v Bostonu (ZDA) živeči in delujoči psihiater, raziskovalec in pedagog. Od sedemdesetih let 20. stoletja proučuje učinke travmatskega stresa in s tem povezano posttravmatsko stresno motnjo (PTSM) pri otrocih in odraslih in je eden najpomembnejših svetovnih strokovnjakov na področju raziskovanja in zdravljenja psiholoških travm.

Je profesor psihiatrije na Medicinski fakulteti Univerze v Bostonu in gostujoči profesor in predavatelj na več univerzah po svetu. Objavil je več kot 150 znanstvenih člankov in je avtor več knjig. Za svoje raziskovalno delo je bil večkrat nagrajen.

 

##
Bralci

Zaupalo nam je že

32.244

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

44.762

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.956

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Podjetje Avrora AS d.o.o. bo z vašim soglasjem interno obdelovala osebne podatke, ki so navedeni v spodnjem obrazcu in jih uporabila za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil na koncu vsake e-novice ali preko maila info@galarna.si