Začimbe jedem dodajo pravi karakter, hkrati pa z njihovo premišljeno uporabo pripravimo bolj okusne in tudi bolj zdrave jedi. Zdrava prehrana pogosto pomeni manj sladkorja, maščob in soli, začimbe pa so tiste, ki ta manjko okusno nadomestijo in jedem podarijo neprekosljiv pečat.
Knjiga vam bo razkrila, kako začimbe uporabljati za različne vrste jede vsak dan – za bolj zdrave, okusne in nepozabne jedi. Naučili se boste:
- Kako iz začimb izvabiti največ okusa.
- Kako jih pravilno shranjevati, da ohranijo svojo moč.
- Kako ustvariti svoje lastne začimbne mešanice.
- Kako z začimbnimi olji obogatiti jedi.
- Uporabljati začimbe v praksi skozi številne recepte in praktične nasvete.
Več kot 50 receptov - Knjiga vsebuje konkretne recepte za pripravo jedi z dodatkom začimb. Več kot 50 receptov čaka, da jih odkrijete.
Uporabni nasveti - V knjigi najdete številne uporabne nasvete povezane z uporabo začimb, začimbnih olj in začimbnih mešanic.
Konkretni primeri - Odkrijte konkretne primere, kdaj je dobro določeno jed kombinirati z določeno začimbo, npr. zaradi lažje prebavljivosti.
Triki - dobro je vedeti - Spoznajte mojstrske trike za ohranjanje moči začimb - kako ohraniti začimbe s sušenjem, v olju, soli, kisu...
Tabela hrane - Kako začiniti različne vrste jedi, vse od sadja, do mesa in sladic. Spoznajte katera začimba gre k določeni jedi.
Začimbne mešanice - Kako izbrati mešanice glede na potrebe in kako podaljšati njihovo obstojnost, zakaj niso vse mešanice za vse ljudi.
TRI MOJSTRICE, ENO POSLANSTVO:
Sanja Lončar, zaljubljena v začimbe, nam je odkrivala njihovo moč in skrivnosti in v skupnem projektu smo izdali knjigo Začimbe, skrivnosti najboljših kuharjev. Njeno znanje, raziskovalni duh in toplina so navdihnili tisoče ljudi, da so v kuhinji poiskali moč narave.
Sabina Topolovec in Marija Kočevar njeno vizijo dopolnjujeta z enako strastjo in predanostjo – z željo, da bi vsak izmed nas znal začimbe uporabljati na pravilen način in iz njih dobiti največ.