0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
-5%

Izvori: Kako je naš planet oblikoval človeško zgodovino

Kako je naš planet oblikoval

0 (Št. mnenj 0, ocena iz Goodreads)
Avtor: Lewis Dartnell
Založba: UMco
Leto izida: 2020
ISBN: 9789617050714
VELIKA USPEŠNICA SUNDAY TIMESA! Ko govorimo o človeški zgodovini, se običajno osredotočamo na ključne voditelje, množične selitve in odločilne vojaške spopade. Vendar se pod vsem tem pretaka globlje vprašanje: kako je naš planet, s tem, kakršen je in iz česa je, določil potek razvoja človeške civilizacije? Kako nas je Zemlja naredila v dobesednem pomenu?
Preberite več
Dobava od 5 - 7 dni
Redna cena: 24,90 €
Prihranek: 1,25 € (5%)
Spletna cena: 23,65 €
Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

za naročila nad 40 €.

Hitra dostava

Hitra dostava

Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.

Knjige na zalogi

Knjige na zalogi

98 % izdaj je na zalogi.

Kot živa vrsta smo se oblikovali glede na okolje, ki nas je obdajalo. Geološke sile so bile gonilo naše evolucije v Vzhodni Afriki; gorska pokrajina je bila pomemben razlog za oblikovanje demokracije v Grčiji; današnje volilno telo in njegovo obnašanje v Ameriki korenini v zakonitostih antičnega morja. Zgodba človeka je tudi povest teh naravnih sil, od tektonskih plošč in klimatskih sprememb do zračnega in oceanskega kroženja. To je proces, ki še ni končan, saj tudi sile narave nenehno prinašajo kaj novega in vplivajo na naš način življenja.

Lewis Dartnell nam s knjigo Izvori nazorno in pregledno izpisuje zgodbo o naših začetkih, o tem, s čim je razpolagal človek, ko je začel graditi svojo civilizacijo, pa naj bo to železova ruda ali pa izvori pitne vode. S tem pristopom na unikaten način povezuje znanost in zgodovino, z njim pa njen potek vidimo kot širok nabor povezav, ki so (bili) podlaga za sodobni svet, ob tem pa nam avtor podaja tudi orodje, kako reševati izzive prihodnosti. Od kultiviranja prvih poljščin do ustanavljanja modernih držav, nam knjiga Izvori pokaže mogočen vpliv planeta Zemlje na človeško civilizacijo, s čimer je enkratna sintetična študija o vplivanju okolja na človeka in njegov razvoj.

Od kultiviranja prvih pridelkov do ustanavljanja sodobnih držav, nam Izvori razkrivajo izjemen učinek Zemlje na oblikovanje človekove civilizacije vse do današnjih dni.

Mehka vezava, 21 x 15 cm, 410 strani.

O KNJIGI SO DEJALI:

»Izvori so ena tistih redkih knjig, ki razblinijo skrivnosti z učinkovito uporabo čudovite razumljivosti.« – Times

»Privlačno branje ... prvovrstna knjiga – in še kako pomembna.« – Observer

»Navdušujoč in briljanten zgodovinski pregled ne samo razvoja naše vrste, temveč tudi sveta nasploh.« – Peter Frankopan, avtor knjige Svilne ceste

»Izvori so povsem primerljivi s Sapiensom Yuvala Noaha Hararija. Vznemirljivo delo o Veliki zgodovini.« – Sunday Times

O AVTORJU:

Lewis Dartnell je po študiju biologije na Univerzi v Oxfordu ter doktorskem študiju astrobiologije in filozofije na Univerzitetnem kolidžu v Londonu postal profesor komunikacije znanosti na londonski Univerzi v Westminstru in eden najbolj aktivnih angleških popularizatorjev znanosti. Do sedaj je za svoje delo prejel več nagrad na področju znanstvenega pisanja (med drugim piše za časopis Guardian in revijo New Scientist), poleg tega pa je aktiven tudi pri znanstvenih televizijskih serijah na BBC in drugod. Je avtor več knjig, pred njegovo najnovejšo knjigi Izvori pa je bilo njegovo najopaznejše delo knjiga Znanje: kako obnoviti naš svet iz nič (The Knowledge: How to Rebuild Our World from Scratch).

IZ VSEBINE

»Celotna človeška zgodovina se je odvila na bolj ali manj statičnem zemljevidu – v zgolj enem samem kadru Zemljinega filma. Toda svet ni bil od nekdaj videti tako kot danes, in četudi se celine in oceani premikajo v počasi minevajočih geoloških obdobjih, so pretekla zemeljska obličja močno vplivala na zgodbo o človeštvu. V knjigi Izvori si bomo pogledali spremenljivo naravo Zemlje in razvoj življenja na našem planetu v zadnjih nekaj milijardah let; evolucijo človeka iz naših človečnjaških prednikov v zadnjih petih milijonih let; povečanje človeških sposobnosti in razširitev po vsem svetu v preteklih več sto tisoč letih; razvoj civilizacije v zadnjih deset tisoč letih; najbolj nedavne trende komercializacije, industrializacije in globalizacije v zadnjem tisočletju; na koncu pa še to, kako smo v zadnjem stoletju začeli razumeti to prečudovito zgodbo o našem izvoru.«

##
Bralci

Zaupalo nam je že

32.244

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

44.762

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.956

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Podjetje Avrora AS d.o.o. bo z vašim soglasjem interno obdelovala osebne podatke, ki so navedeni v spodnjem obrazcu in jih uporabila za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil na koncu vsake e-novice ali preko maila info@galarna.si