0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €

Post širi zavest: modrost celične inteligence

Modrost celične inteligence

0 (Št. mnenj 0, ocena iz Goodreads)
Avtor: Bilka Baloh
Založba: Društvo s srcem in glavo
Leto izida: 2022
Vezava: Trda vezava
ISBN: 9789619584606
Knjiga Post širi zavest, Modrost celične inteligence je nadaljevanje knjige Post, seme zdravja. V knjigi je poglobljeno opisano terapevtsko postenje s strani znanosti in zadnje znanstvene raziskave, ki so jih lani izvedli na kliniki dr. Otto Buchinger v Nemčiji. Opisano je, kako se telo odziva, ko mu ne dovajamo trde hrane, katere slabe bakterije izgubljajo na moči in katere se povečajo, naprimer Christensenella minuta, ki je ključna bakterija pri posameznikih s povečano telesno težo. Kako pomembne so nekatere beljakovine, ki se med postom sintetizirajo in preprečujejo oksidativni stres.
Preberite več
Na zalogi
Redna cena: 31,00 €
Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

za naročila nad 40 €.

Hitra dostava

Hitra dostava

Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.

Knjige na zalogi

Knjige na zalogi

98 % izdaj je na zalogi.

V knjigi je še veliko drugih zanimivosti, naprimer, kako so čiščenje izvajali naši predniki v preteklosti pred 2000 leti. Podrobno je opisano, kako so se čistili Eseni, ki veljajo za prve filozofe s zelo posebnim življenjskim slogom in kako so to še pre njimi izvajali v Indiji, s pomočjo prve medicinske znanosti Ajurvede, iz katere so, in še vedno črpajo znanje vse ostale kulture, vključno z zahodnjaško.

Opisano je tudi biofotonsko prehranjevanje ali meditacija, ki je znanstveno dokazano orodje za večino bolezni, ki so povezane s stresom, depresijo in anksioznostjo. V knjigi je še veliko drugih zanimivosti iz področja celične inteligence in epigenetike. Nekaj je tudi izjav, predvsem tistih, ki so imeli hujše zdravstvene probleme. (rak, čiščenje kemoterapije, problemi z izgorelostjo).
Knjigo je pospremila recenzija uradne medicine, Polone Mali, dr. med iz Zavoda za transfuzijo krvi. Ker se prebava prične v ustih je svoj pogled na tematiko zapisal tudi zobozdravnik Bojan Vindiš, dr. dent. med. in Dušan Osojnik iz centra Zen.

Trda vezava, recikliran papir.

RECENZIJA DR. MED. POLONE MALI:
V svoji drugi knjigi avtorica Bilka Baloh bralcu razkrije svet bioloških procesov in odzivov telesa, medsebojnega vpliva snovi in vplivov iz okolja, ki delujejo na vsako celico. Človeški organizem je sestavljen kompleksno, zapletene mehanizme presnove in delovanja celic že stoletja preučujejo tako stare znanosti kot sodobne medicinske vede. V knjigi tako avtorica predstavi zgodovinski pregled odkritij in dognanj raziskovalcev in znanstvenikov, z navedbo številnih zgodovinskih virov pa poudarja njihovo vlogo in mesto tudi za sodobno razlago bolezni in vplivov na človeka. Bralca opozori na pogosto spregledana in zanikana dejstva, ki so sedaj ponovno aktualna. Tako nam odkrije njihovo novo podobo, vrednost in pomen.

Izhajajoč iz poznavanja starodavnih zapisov, ki jih avtorica vzporeja s sodobnimi, celo pred nekaj meseci objavljenimi študijami v uglednih medicinskih revijah, povzema in bralca pouči o vplivu izbora prehrane na zdravje ter kakšen vpliv ima lahko le-ta na pojav bolezni. Bralec bo tako našel številne povezave s sodobnimi boleznimi, še več, prepoznal bo, kaj počne s svojim telesom in kako lahko vpliva, da prepreči posledice neprimerne uporabe snovi, kemikalij in uživanja industrijsko pridelane hrane. Avtorica s svojimi življenjskimi izkušnjami, dobrim opazovanjem svojega telesa, njegovih odzivov in sprejemanjem svojega notranjega poslanstva usmerja bralca, da prisluhne sebi, svojim celicam in svojemu umu.

S tem vsakemu od nas omogoči, da postane raziskovalec lastnega telesa, s pomočjo zapisanega v knjigi pa znanstveno potrjeno pomaga utrditi poznavanje in odstreti mistični svet uma, zavesti in medsebojnih vplivov. S tem bralcu postavlja smerokaz za ukrepanje, dokler so opozorila prisotna ter jih je mogoče sprejeti in se podati na pot k večnemu zdravju. Danes sta starajoča se populacija in vse večji pojav bolezni sodobnega časa povečala obremenitve zdravstvenega sistema, kajti številne bolezni so psihosomatskega izvora. Avtorica nam nevsiljivo ponudi rešitve - postenje kot krepitev celotnega telesa, ne le organsko, fiziološko, temveč tudi duhovno.

V želji pomagati drugim in sebi avtorica skozi svoj nemirni raziskovalni duh stalno raziskuje in nas spodbuja, da skupaj z njo med prebiranjem študijsko pregledanih ter analiziranih člankov in zapisov vstopimo v svet celic, črevesnega mikrobioma, imunskih procesov ter številnih hormonov in drugih novih snovi, ki usmerjajo naše delovanje, in ob nepravilnem delovanju vodijo v bolezni. Avtorica poudarja, da so spremembe možne, pričakovano počasne, vendar z zapisanim bralca navduši in prepriča, da ob odločitvi za spremembe v življenju in pričetku postenja vztraja naprej. Z uporabo moči zdravilnih snovi v rastlinah nadaljuje modrosti, ki so ji bile dane v zibelko. Omica, ki je imela vrt, kjer je Bilka nenehno iskala stik z naravo, ji tako ponovno kaže pot in jo usmerja k vračanju in skrbi za njej ljubo Zemljo. Brez umiranja in ubijanja, kot pravi sama.
Še najbolje opiše to knjigo in njen pomen z navedbo tega citata: »Da seme bi predanosti sejal, vzameš ga iz božjega pridelka. Kdor poje v radosti, božanski vodi ga navdih, a sam ne ve zato.« Kabir Sahib (1440-1518)

Polonca Mali, dr. med.

O AVTORICI:
Bilka Baloh je svobodna raziskovalka na področju hranoslovja, predavateljica, mentorica in svetovalka za zdravo in uravnoteženo prehrano, ki jo določi glede na konstitucijo posameznika, po principih Ayurvede. S terapevtskim postenjem in mentorstvom se ukvarja že 25 let. Organizira programe za individualna in skupinska postenja, vodi delavnice zdravega kuhanja z ekološko, lokalno in sezonsko hrano. Izobražuje in ozavešča ljudi o pomenu zdravega načina prehranjevanja ter z njim povezanega življenjskega sloga.

Kuharija je strast, ki jo je podedovala od starih staršev. Od tod znanje in spoštljiv odnos do ekološko pridelane hrane. Svojo pot je sklenila z šolanjem iz Ayurvede, da je pozdravila svoje zdravstvene težave, ki so nakazovale na nepravilno prehranjevanje. Svoje dolgoletne izkušnje s področja terapevstskega postenja, kot mentorica, že dolga leta deli z ljudmi, ki imajo najrazličnejše zdravstvene težave. Ustvarja projekte, kot so, odmiki, terapevstka postenja, delavnice in predavavanja o zdravi prehrani in izvaja osebna svetovanja pri dietnih podporah. Aktivno se ukvarja z raziskovanjem črevesnega mikrobioma in je članica nacionalnega inštituta za zdravje, NIH Human Microbiome Project, ZDA. Njena vizija je izboljšati medsebojne odnose in posameznikom ponuditi orodja za duhovni razvoj. Živi in deluje v Ljubljani, kjer izvaja terapije in svetuje o naravnih metodah za izboljšanje kvalitete življenja. V kolikor vas zanima njeno mentorstvo lahko Bilko kontaktirate na email naslovu baloh.bilka@gmail.com.

Bralci

Zaupalo nam je že

32.140

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

42.382

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.810

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Podjetje Avrora AS d.o.o. bo z vašim soglasjem interno obdelovala osebne podatke, ki so navedeni v spodnjem obrazcu in jih uporabila za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil na koncu vsake e-novice ali preko maila info@galarna.si